Montella gaat AC Milan door renovatie heen leiden

30 mei 2017, 15:28

Waar Borussia Dortmund (Thomas Tuchel) en AS Roma (Luciano Spalletti) op deze dinsdag het vertrek van hun coach hebben aangekondigd, houdt AC Milan vertrouwen in haar trainer Vincenzo Montella. De voormalig goaltjesdief heeft zijn contract bij de Italiaanse grootmacht tot de zomer van 2019 verlengd.

Met de financiële injectie van de nieuwe Chinese clubeigenaars staat Milan voor een flinke renovatie, maar Montella is dus onderdeel van de toekomstplannen van de roemruchte club. Sinds de overname van de Rossoneri was het verlengen van Montella's contract een prioriteit voor de Chinezen.

Montella startte dit seizoen uitstekend met Milan, dat in de eerste helft van het seizoen meedeed in de top van de Serie A. De rood-zwarten gleden echter behoorlijk af. Ondanks een 2-1 nederlaag bij Cagliari op de slotdag werd er wel voor de eerste keer in drie jaar Europees voetbal behaald. Toen de plaatsing een feit was, werd Montella op de schouders genomen door de spelersgroep van Milan.

De trainerscarrière van Montella leidde via AS Roma, Catania, Fiorentina en Sampdoria naar Milan. Daar is de rust op het trainersvlak eindelijk wedergekeerd, na het vroetijdige vertrek van Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Sinisa Mihajlovic en Cristian Brocchi.

Lees ook: AC Milan schiet eerste vuurwerk af op transfermarkt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen