Marokko-bondscoach: "Ik wil Ziyech ook niet dwingen"

30 mei 2017, 21:13

Komt het nog goed tussen Herve Renard en Hakim Ziyech? De bondscoach van Marokko negeerde de spelmaker van Ajax de afgelopen maanden, maar selecteerde hem onlangs wel voor de oefeninterland van komende woensdag tegen het Nederlands elftal. Ziyech bedankte echter voor de oproep.

"Voetbaltechnisch heb ik geen probleem met Ziyech. Ik heb zelf de beslissing genomen om hem op te roepen, want hij verdient het om hier te zijn. Ziyech speelde onlangs enkele goede wedstrijden. Daarom hebben we besloten om hem te bellen", citeert het Algemeen Dagblad Renard op een persconferentie.

Waarom Ziyech niet onder hem wil spelen, weet Renard ook niet. "Dat moeten jullie aan hem vragen. Ik wil hem ook niet dwingen, want je aansluiten bij de nationale ploeg moet met plezier gebeuren", vervolgt hij. "Ik zou liegen als ik zeg dat het helemaal goed zit tussen ons, maar ik denk dat ook als je van mening met elkaar verschilt je de situatie kan herstellen. Blijkbaar is dit niet de mening van Ziyech. Ik ben een homogene groep aan het vormen. Ik verzoek jullie om hier geen polemiek van te maken, want ik heb 26 andere spelers."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen