Klopp blij met rechterhand Lijnders: "Wordt succesvol"

31 mei 2017, 14:01

Jürgen Klopp heeft alle vertrouwen in Pepijn Lijnders, zijn rechterhand bij Liverpool. De Duitse manager denkt dat zijn 34-jarige Nederlandse collega het in zich heeft om in de toekomst zelf hoofdcoach te worden. Na zeven jaar bij FC Porto te hebben gewerkt, kwam Lijnders in 2014 naar Anfield.

"Ja. Honderd procent. Zonder twijfel, zonder twijfel", antwoordt Klopp op de vraag van de officiële website van Liverpool of hij denkt dat Lijnders kan slagen als hoofdtrainer. Lijnders heeft die ambitie ook, maar wil eerst nog leren. "Wat ik echt mooi vind, is dat hij slim genoeg is om te denken: 'oké, dit is nog niet het juiste moment', zelfs ondanks dat er nog jongere trainers in de wereld zijn. Er is nog een lange weg te gaan en van ons kan hij nog steeds veel informatie krijgen, ik vind het mooi hoe hij dat oppakt."

Klopp is 'echt blij' dat hij Lijnders aan zijn zijde heeft. "Ik kon me eigenlijk niet voorstellen dat ik nog een assistent nodig had, maar nu hebben we hem en ik weet niet wat ik zonder hem zou moeten", vervolgt Klopp. "Hij levert fantastisch werk en brengt de dingen mee waar we zelf niet zo goed in zijn. Wijzelf zijn nog een beetje old-school, maar hebben wel meer ervaring."

"Ik hou van zijn instelling en hoe slim hij is, maar hij is nog steeds leergierig", aldus Klopp over Lijnders. "Ik ben echt blij dat de club heeft besloten, voordat ik tekende, dat hij moest blijven. Ik had geen idee wie hij was en waar hij vandaan kwam, maar hij heeft tot dusver al interessante dingen gedaan, met bijvoorbeeld zijn lange periode bij FC Porto. Hij is een fantastische jongen en in de toekomst een zelfs nog betere manager."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen