Brooks maakt voor Rekik weg vrij naar Hertha BSC

31 mei 2017, 15:54

In Duitse media doen geruchten de ronde dat Karim Rekik deze zomer van Olympique Marseille gaat overstappen naar Hertha BSC. Bij de Berlijnse club is in elk geval ruimte ontstaan in de achterhoede, aangezien het John Anthony Brooks naar VfL Wolfsburg heeft laten gaan. De transfer van de 24-jarige Amerikaan is woensdag wereldkundig gemaakt.

Brooks doorliep de jeugdopleiding van Hertha BSC en maakte bij die club ook zijn debuut in het profvoetbal. De geboren Duitser maar international van de Verenigde Staten heeft een contract tot medio 2022 getekend bij de ploeg van coach Andries Jonker, die zich afgelopen maandag via de nacompetitie pas verzekerde van handhaving in de Bundesliga.

Rekik maakte in de zomer van 2015 de overstap van PSV naar Marseille. In zijn eerste jaar in Franse dienst kwam de Nederlandse verdediger nog regelmatig aan spelen toe, maar in zijn tweede seizoen moest hij steeds vaker genoegen nemen met een reserverol. Naar verluidt kan hij bij Hertha BSC zijn loopbaan nieuw leven inblazen.

Bij Wolfsburg wordt Brooks een concurrent van Jeffrey Bruma.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen