Grim bepaalde opstelling Oranje in overleg met Advocaat

31 mei 2017, 19:44

Fred Grim zit woensdagavond bij de afwezigheid van Dick Advocaat op de bank als interim-bondscoach van Oranje. Hij kwam met een redelijk verrassende opstelling op de proppen. Zo maakt Nathan Aké direct zijn basisdebuut en begint Quincy Promes als aanvallende middenvelder.

Grim had zondag nog maar de beschikking over twaalf internationals, maar inmiddels zijn dat er 21. "Natuurlijk was die voorbereiding niet ideaal. Deze opstelling is niet standaard, maar er is wel goed over nagedacht. Er is ook goed contact geweest met bondscoach Advocaat", legt Grim uit aan FOX Sports. De spelers die tegen Marokko starten, beginnen niet ook automatisch tegen Ivoorkust en Luxemburg. "Straks stromen er nog meer spelers in en hebben we een vrij grote groep. We spelen drie wedstrijden in een korte tijd en dan moet je het verdelen."

In Marokko is het nog twee uur vroeger dan in Nederland en dus is het behoorlijk warm. "Maar van die omstandigheden heeft de tegenstander ook last. Je moet nu vooral de bal het werk laten doen. Dat moet normaal al, maar zeker onder deze omstandigheden. En voor de rest zul je moeten afzien", zegt Grim, die tijdens de wedstrijd geen contact heeft met Advocaat. "Dat is niet afgesproken, maar hij zit zeker mee te kijken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen