Grim tevreden: "Zijn redelijk onverstoorbaar gebleven"

31 mei 2017, 23:11

Fred Grim was blij met de 1-2 overwinning van Oranje op Marokko in Agadir. De interim-bondscoach vond het goed dat de thuisploeg vrij fysiek speelde en stelde dat Nederland er goed mee omging. Ook na de rode kaart voor Matthijs de Ligt bleef zijn ploeg, hoewel moeizaam, toch overeind.

Grim gaf na afloop tegenover SBS6 aan dat hij zeer tevreden was over de manier waarop Oranje woensdagavond heeft gespeeld. "We hebben ons aan de afspraken gehouden. Naar mijn idee hebben de jongens alles gegeven. Ik zag bijvoorbeeld dat Quincy Promes in de eindfase nog alle gaatjes dichtliep", aldus de interim-bondscoach, die het juist goed vond dat Marokko vrij fysiek speelde en de nodige overtredingen beging.

"Dat hadden we vooraf aangegeven. We wilden niet tegen zomaar een ploeg spelen, maar tegen een ploeg die ten koste van alles wil winnen. Ook ten koste van Nederland, in dit geval", zegt Grim, die vond dat zijn ploeg zich goed weerde tegen die speelwijze. "We zijn redelijk onverstoorbaar gebleven en hebben ons niet laten verleiden tot gekke dingen. Je weet dat het er in dit soort landen hard aantoe kan gaan."

Nederland eindigde met tien man omdat De Ligt rood kreeg na het neerhalen van een doorgebroken speler. "Hij is nog jong en ging er een beetje druistig in. In de eindfase moesten we knokken, maar ook toen zijn we overeind gebleven. Dat is een compliment waard", besloot Grim.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen