MVV haalt transfervrije Koolhof op bij De Graafschap

1 juni 2017 – MVV heeft zich versterkt met Dean Koolhof. De 22-jarige aanvallende middenvelder komt over van De Graafschap. Koolhof tekent een tweejarige contract bij de Maastrichtse club, die in de play-offs net naast promotie naar de Eredivisie greep. Zijn verbintenis bij de Superboeren liep aan het einde van dit seizoen af.

MVV haalt transfervrije Koolhof op bij De Graafschap

"MVV Maastricht volgde Dean al langere tijd. Hij staat te boek als een jeugdtalent van De Graafschap en heeft de afgelopen seizoenen in het blauw-wit laten zien dat hij het niveau aan kan", zegt MVV-trainer Ron Elsen via de officiële kanalen. "Vorig seizoen nog kwam hij met De Graafschap uit in de Eredivisie."

Elsen noemt de aanwinst een 'allrounder in aanvallend opzicht'. "En heeft de nodige creativiteit. Hij heeft een actie in huis en beschikt over een goed spelinzicht. MVV Maastricht haalt met Dean een versterking in huis voor het systeem dat we graag spelen: technisch verzorgd en aanvallend voetbal."

Koolhof is afkomstig uit de jeugdopleiding van De Graafschap, waar hij de aflopen vier seizoenen in het eerste speelde. Hij besloot zijn aflopende contract in Doetinchem niet te verlengen.

Eredivisie

gerelateerd