Hofs: "Op naar de finale"

30 mei 2006, 09:50

Een moeizaam toernooi lijkt voor Jong Oranje toch nog mooi te gaan eindigen. De ploeg van trainer Foppe de Haan plaatste zich maandag via een 1-0 zege op Italië voor de halve finale van het jeugd-EK, waarin Frankrijk de tegenstander zal zijn. Dat zal een zware dobber worden, maar middenvelder Nick Hofs gelooft heilig in de kansen van zijn ploeg.

Op de website van Feyenoord blikt Hofs nog eens terug op het zware duel met de Italianen, dat uiteindelijk beslist werd door een rake kopstoot van Daniel de Ridder. "Het was een moeilijke wedstrijd. We domineerden, werkten hard maar creëerden weinig. Het stond goed bij hun achterin, maar gelukkig hielden we de rust en geloofden we in dat ene moment. Dat het doelpunt viel, was geweldig. En dat we het vasthielden en ons plaatsten bij de laatste vier zorgde voor een grote blijdschap. En opluchting, want uitschakeling in de groepsfase had gezien de kwaliteit van deze groep niet gemogen."

"We lijken als team net op tijd in vorm te komen", gaat Hofs verder. "Uiteraard heb ik nu veel vertrouwen in de halve finale. Italië was een sterke tegenstander en ik verwacht dat we het donderdag niet makkelijker krijgen. Frankrijk heeft in de groepsduels nog geen doelpunt tegen gekregen en zich met alle gemak geplaatst. Dat was voor ons wel anders. Maar dat hoeft niets te zeggen. De moeizame start van het toernooi is al zowat vergeten, iedereen kijkt met een positief gevoel vooruit naar de halve finale en beseft dat we weer op nul beginnen. Nu we zover zijn gekomen, moeten we maar voor één ding gaan: de finale", aldus de middenvelder op Feyenoord.nl.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen