Gudde stopt in november als directeur van Feyenoord

2 juni 2017, 16:01

Feyenoord heeft op deze vrijdagmiddag groot nieuws in de absolute top van de organisatie aangekondigd. Eric Gudde treedt per 30 november 2017 uit dienst als algemeen directeur van de Rotterdamse topclub. De directeur heeft de Raad van Commissarissen, het directieteam en het overige personeel van de club laten weten dat hij te veel twijfels had over de energie en drive die hij nog heeft om de club te leiden.

"De voorbije weken heb ik, zoals vermoedelijk iedere Feyenoorder, op een roze wolk geleefd door het succes van het behalen van het kampioenschap", zo begint Gudde zijn verhaal op het officiële clubmedium van Feyenoord. "Het was een tijd van enorm genieten, maar voor mij ook een tijdsbestek om me af te vragen of ik na tien zware jaren nog voor een langere periode de tomeloze energie en drive heb die nodig zijn en die Feyenoord ook mag verwachten van haar algemeen directeur. Daar twijfelde ik over en als dat zo is dan is je vertrek aankondigen volgens mij het enig juiste om te doen", aldus Gudde, die aangeeft dat het na tien jaar wel goed is als er een frisse wind door de club gaat waaien.

Eric Gudde

Eric Gudde

Namens de Raad van Commissarissen neemt voorzitter Gerard Hoetmer het woord. Hoewel hij het jammer vindt, begrijpt hij de keuze van Gudde. "Eric heeft onder meer met het team dat hij om zich heen formeerde, met alle collega's en met partijen als de Vrienden van Feyenoord fantastisch werk geleverd. Onder zijn leiding werd Feyenoord van een club die op een haar na failliet was stapje voor stapje gezond gemaakt, zowel op financieel als op sportief gebied. Met uiteindelijk vorige maand het landskampioenschap als de kroon op het vele werk. Ik kan me goed voorstellen dat daarmee de cirkel voor hem rond is."

"Wel zijn wij blij dat hij de komende maanden nog blijft", aldus Hoetmer. "Dit geeft ons de tijd om een even gedreven en gepassioneerde opvolger te zoeken die met nieuw elan verder werkt aan de grote ambities die Feyenoord heeft, zoals de nieuwe trainingsaccommodaties, het nieuwe stadion en natuurlijk het structureel meestrijden om de prijzen."

De tien jaar van Gudde bij Feyenoord kenden met de bekerwinst in 2016 en het kampioenschap in 2017 een prachtig einde, maar de directeur heeft wel veel kritiek te verduren gekregen in de periode waarin hij aan het roer stond in De Kuip. Onder het bewind van Gudde wist Feyenoord vanuit de zorgwekkende categorie 1 naar de gezonde categorie 3 te klimmen. Voor zijn aanstelling op 17 december bij Feyenoord was Gudde algemeen directeur van de Dienst Sport en Recreatie van de Gemeente Rotterdam.

[photo,106481,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen