Buffon wil oudste CL-winnaar worden: "Vertrouwen is er"

2 juni 2017, 18:56

Gianluigi Buffon hoopt zaterdagavond het record van de oudste Champions League-winnaar ooit te pakken. De 39-jarige doelman neemt het zaterdag in Cardiff met Juventus op tegen Real Madrid. Mocht Juventus winnen, dan is het voor Buffon eveneens de eerste CL-winst in zijn loopbaan.

Buffon kan zaterdag de oudste speler worden die de Champions League won. Volgens de doelman geeft dat nog meer voldoening dan wanneer je daar als speler al op jonge leeftijd in slaagt. "Daar zou ik heel gelukkig van worden. Op deze leeftijd besef je pas echt waar je staat en wat je daar allemaal voor hebt moeten doen", legt hij uit tijdens de persconferentie van Juventus. "Er is niks beter dan iets bereiken waar je, samen met je team, hard voor gewerkt hebt."

Bij Juventus is er vertrouwen in een goede afloop, zegt de doelman. "We gaan de finale in met de juiste combinatie van zelfvertrouwen en nederigheid. Real Madrid is gewend aan finales winnen terwijl wij gewend zijn ze te verliezen. Het zijn twee uitersten die elkaar treffen en dit is een mooi moment om de geschiedenis te veranderen", stelt Buffon, die zegt niet wakker te liggen van Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. "Er zijn ook genoeg anderen die ons pijn kunnen doen. Eén nacht is niet genoeg om over ze allemaal te dromen", lacht hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen