Nakata waarschuwt: "Japan niet klaar voor WK"

30 mei 2006, 10:35

Japan is, amper twee weken voor haar eerste groepsduel tegen Australië, nog niet klaar voor het WK. Tenminste, dat vindt middenvelder Hidetoshi Nakata. De routinier hekelt de sfeer in de selectie, die volgens hem 'te lief' is. "De mentaliteit van onze spelers is niet goed", waarschuwt hij zijn teamgenoten.

Japan oefent vanavond in Leverkusen tegen Duitsland en volgens Nakata is zijn ploeg nog lang niet klaar voor dit duel. "Ons grootste probleem is de sfeer binnen de selectie. Voor vrijwel alle spelers wordt dit hun eerste WK buiten Japan, slechts twee of drie mensen uit deze groep waren ook in 1998 van de partij in Frankrijk. Ik kan me vergissen, maar ik denk dat iedereen nog te gelaten en te lief is."

"Tegen Duitsland zullen we zien waar we staan ten opzichte van een absoluut topland", gaat de middenvelder verder. "Als we verliezen is dat geen schande, het gaat echter om de manier waarop. We moeten onze mentaliteit zien te verbeteren, want aan het eind van de dag kan je met de juiste mentaliteit wedstrijden winnen. Die mentaliteit heb ik tot nu toe nog niet gezien in onze selectie", aldus Nakata.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen