Wijnaldum voelt zich minder gewaardeerd bij Oranje

3 juni 2017, 18:27

Georginio Wijnaldum kan terugblikken op een goed seizoen bij Liverpool. De middenvelder groeide uit tot een vaste waarde in het elftal van Jürgen Klopp en voelt zich zeer gewaardeerd bij de club. Bij het Nederlands elftal ontbreekt dat gevoel nog een beetje.

Wijnaldum vindt dat hij dit seizoen als voetballer is gegroeid. "Dat komt vooral ook door de manier van trainen en veel analyseren. Je traint met betere spelers en je speelt natuurlijk in een sterke competitie", legt hij uit aan FOX Sports. Bij Oranje was het een minder positief seizoen. Tegen Bulgarije werd Wijnaldum in de rust al gewisseld en daar was hij niet blij mee. Hij voelt zich minder gewaardeerd bij het Nederlands elftal dan bij Liverpool. "Uit acties is dat wel gebleken. Die wissel onder andere inderdaad. Of het nu een nieuwe start wordt? Daar kan ik nog niks over zeggen."

Met Dick Advocaat aan het roer, is het een nieuwe kans voor Wijnaldum. "Ik had niet verwacht dat hij het zou worden. Maar in de voetballerij gebeuren zo veel onverwachte dingen", stelt de middenvelder, die denkt dat de KNVB een goede keuze heeft gemaakt. "Natuurlijk is er veel gebeurd. Maar in de korte periode dat hij hier aanwezig was, denk ik dat hij zeker invloed heeft gehad." Wijnaldum denkt dat het WK nog haalbaar is voor Oranje. "Maar dan moeten we niet meer denken 'dat doen we wel even'. Dat gevoel hadden we als team tegen Bulgarije misschien te veel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen