Vrije trappen Moutinho helpen Portugal aan zege op Cyprus

3 juni 2017, 19:03

Portugal heeft zaterdag een ruime oefenzege geboekt op Cyprus. In het Estádio António Coimbra da Mota in Estoril werd het 4-0. João Moutinho nam twee van de treffers voor zijn rekening. Beide keren scoorde hij vanuit een vrije trap.

Al na drie minuten zette Mourinho Portugal op voorsprong. De middenvelder van AS Monaco was drie minuten voor rust opnieuw trefzeker. Op bijna identieke wijze werkte hij zijn tweede vrije trap achter doelman Antonis Georgallides. Ook na rust was Portugal duidelijk de bovenliggende partij.

Met 63 minuten op de klok tekende Pizzi voor de 3-0 op aangeven van André Silva. Zo'n zeven minuten later was Silva zelf trefzeker. Portugal speelde tegen Cyprus nog niet met de sterkste basiself. Zo ontbrak Cristiano Ronaldo nog, die zich met Real Madrid concentreert op de Champions League-finale.

Voor Portugal staat aankomende vrijdag het WK-kwalificatieduel in en tegen Letland op het programma. In groep B neemt Portugal de tweede plaats in met drie punten achterstand op lijstaanvoerder Zwitserland. Later deze maand neemt het land ook nog deel aan de Confederations Cup.