Steijn en Post overtuigd: "VVV is klaar voor de Eredivisie"

12 juni 2017 – Met twee vingers in de neus werd VVV-Venlo afgelopen seizoen kampioen in de Jupiler League. Het betekent dat de eredivisieclubs na de zomer weer de bekende trappen van de immer sfeervolle Koel zullen betreden. Zijn de Venlonaren na vier opbouwjaren op het tweede niveau klaar voor de rentree in de Eredivisie? Absoluut, zeggen coach Maurice Steijn en captain Danny Post tegen FCUpdate.nl.

Steijn en Post overtuigd: "VVV is klaar voor de Eredivisie"

Het net zo herkenbare als irritante nummer 'Alles heej is VVV' is volgend seizoen weer te horen voor alle eredivisionisten, die weer een bezoekje naar Venlo kunnen inplannen. Omdat de Venlose grasmat in een kuil ligt, moeten de spelers op hun noppen ongeveer vijftig tredes trotseren. Naar beneden, en dus ook weer naar boven. De langste stadiontrap van Europa past in het plaatje van de sympathieke club uit Limburg, voor wie Steijn en Post passende uithangborden zijn. Met passie en enthousiasme vertellen de trainer en kapitein dat VVV de afgelopen jaren echt weer iets moois opgebouwd heeft. Het tijdperk met surprises als Keisuke Honda, Michael Uchebo, Ahmed Musa en Maya Yoshida heeft plaatsgemaakt voor een tijdperk met een zorgvuldig samengesmeed team.

Nummer 10 = nummer 1

VVV won slechts drie van haar laatste acht duels van het seizoen, maar kon zich dit wegens een grote marge met de concurrentie ruimschoots permitteren. De druk voor het kampioenschap was er al af, omdat de ploeg uit Limburg het maandenlang voortreffelijk had gedaan. "Het is ongelofelijk dat je met bijna de tiende begroting van de Jupiler League vrijwel het hele seizoen bovenaan staat", glimlacht Steijn, als hem gevraagd wordt naar het kampioensjaar. VVV sloot het seizoen af met tachtig punten uit 38 duels en een doelsaldo van 75-35.

"Het is geweldig dat we geen play-offs hoefden te spelen en meteen promoveerden. Ik heb er lang op gewacht", zegt Steijn, die verkozen werd tot Trainer van het Jaar in de Jupiler League. "Dat maakt het hele verhaal nóg meer bijzonder. Het is de ultieme waardering en maakt het seizoen voor mij echt af", aldus de oefenmeester. Aanvoerder Post vult aan: "Het was een prachtig jaar, waarin we al lang wisten dat het kampioenschap eraan zat te komen. De druk was daarom uiteindelijk niet heel groot. Die was veel meer aanwezig geweest als de voorsprong op Jong Ajax kleiner was geweest."

Verstandig beleid als de basis

De sleutel tot de victorie van VVV is volgens Steijn en Post het feit dat de club uit Venlo de afgelopen jaren uitstekend doorgeselecteerd heeft. Steeds bleef een kern van zeven of acht spelers aan boord en werd deze aangevuld met drie of vier gerichte versterkingen. "De basis voor dit kampioenschap werd een tijdje geleden al gelegd", vertelt Steijn. "We zijn drie jaar geleden begonnen. In mijn eerste jaar werden we zevende, daarna hebben we doorgeselecteerd. We hebben toen spelers als Jonathan Opoku, Ralf Seuntjes, Moreno Rutten en Torino Hunte gehaald. Vorig jaar eindigden we als tweede en daarna hebben we weer gerichte versterkingen gezocht op de benodigde posities."

Dat resulteerde dit jaar dus in het kampioenschap. "De sleutel tot succes is goed beleid voeren, rustig blijven als het even tegenzit en zorgen dat je de juiste spelers bij elkaar zet. Dat is ons verhaal", verklaart Steijn. "VVV is een verstandige club. We hebben goede keuzes gemaakt en prima spelers binnengehaald met beperkte middelen. VVV creëert van bovenaf ook rust. De club geeft mij de tijd en ruimte om de ploeg te ontwikkelen. Je ziet waar dat toe heeft geleid", aldus Steijn. "En we hebben ook grote talenten. Tristan Dekker bijvoorbeeld. Eigenlijk nog A-junior, maar lid van Oranje onder 19 en basisspeler bij ons. Of Vito van Crooij, die als enige Jupiler League-speler voor Jong Oranje speelde, veertien goals heeft gemaakt en ook pas 21 is."

Post is het hier roerend mee eens. "We speelden in de voorbereiding al heel goed, omdat we met zeven of acht jongens aantraden die hier vorig jaar ook al speelden. In de Jupiler League en de Eredivisie zie je maar weinig dat een club zoveel spelers behoudt. We halen niet meer dan twee of drie versterkingen per jaar en dan zie je dat je echt goed op elkaar ingespeeld raakt. We kennen elkaar gewoon heel goed. Vorig jaar besloten spelers als Jerold Promes, Seuntjes, Opoku en ik om samen te blijven en mede daarom hebben we een heel goed seizoen gedraaid."

Klaar voor de Eredivisie

"Nu wordt het waarschijnlijk hetzelfde verhaal", denkt Post. "Veel jongens hebben een doorlopend contract en de club wil met flink wat spelers verder. Misschien hebben we iets meer versterkingen nodig omdat we de Eredivisie in gaan, maar het is ook belangrijk dat het gros van de spelers blijft", aldus de captain van VVV. "En als ik kijk naar de clubs onderin het rechterrijtje van de Eredivisie, dan denk ik niet dat we daar voor onderdoen. We zijn gelijkwaardig, zeker als we in de breedte nog versterking krijgen. De organisatie van VVV is er ook klaar voor. Na de vier jaren in de Jupiler League zijn de financiën beter op orde. De hele club is er klaar voor."

VVV wordt komend seizoen niet het lelijke eendje van de Eredivisie, verzekert Steijn. "VVV is zonder meer klaar voor de Eredivisie. We hebben de kern intact gehouden en dat is belangrijk. Veel spelers moeten zich nog op het hoogste niveau bewijzen, maar ik ben ervan overtuigd dat ze dat kunnen. Met een aantal gerichte versterkingen en het behouden van een aantal spelers moeten wij er klaar voor zijn", aldus Steijn. Tot dusver komt doelman Lars Unnerstal over van Fortuna Düsseldorf en verlengden Jerold Promes en Jonathan Opoku hun contract in Venlo.

"Gewoon de Eredivisie in met VVV"

Het zou goed kunnen dat er binnenkort witte rook te zien is bij De Koel, vanwege een contractverlenging van Steijn. De coach wordt weleens in één adem genoemd met andere clubs, maar lijkt zijn toekomst aan VVV te verbinden. "Ik heb duidelijk uitgesproken dat ik er met VVV een mooi seizoen van wil maken in de Eredivisie, met handhaving als doelstelling. Dat is zoals het is. Met geruchten en berichten uit binnen- en buitenland kan ik verder niets. Dat is niet relevant. Ik ben ook met VVV in gesprek om eventueel langer bij de club te blijven", stelt Steijn.

De succescoach werd onder meer genoemd bij Ipswich Town. "Alles wat eventueel naar mij toe zou komen, moet beduidend beter zijn dan VVV. En dat is tot nu toe nog niet het geval. Ik heb eerder de kans gehad om naar een andere club te gaan, maar dat heb ik niet gedaan omdat ik heel erg geloofde in het verhaal van VVV en mijn spelersgroep. Dat geloof heb ik nu nog steeds."

Dat Steijn een belangrijke man is voor VVV, staat volgens Post buiten kijf. "Hij is cruciaal geweest in het behouden van jongens en het aantrekken van goede spelers, samen met Stan Valckx. Hij heeft ook met mij gesproken toen mijn contract afliep. Hij zei dat wij ons echt het doel moesten stellen om voor het kampioenschap te gaan. Het is mooi dat dit uiteindelijk is uitgekomen. Ik hoop dat hij blijft, maar ik snap het ook wel weer als er interesse voor hem komt."

"Net als de trainer zeg ik ook dat ik volgend jaar bij VVV zit, maar dat je in het voetbal nooit weet hoe het loopt", houdt ook Post een kleine slag om de arm. "Als er een bod komt en de club gaat akkoord, dan kan je zomaar weg zijn. Maar natuurlijk wil je met deze groep, zeker nu de sfeer zo goed is dankzij het behaalde kampioenschap, de Eredivisie in. In het voetbal heb je echter nooit zekerheid. Je moet realistisch zijn: als die mooie stap zich aandient, dan moet je dat misschien wel doen omdat die kans anders niet meer komt. Als er iets moois komt, dan ga je toch nadenken. Maar ik vind het prachtig dat ik als aanvoerder kampioen ben geworden met VVV. Dat was ook echt mijn doel toen ik vorig jaar bijtekende, terwijl ik ook naar eredivisieclubs kon. En nu het gelukt is om kampioen te worden, wil ik ook gewoon de Eredivisie in met VVV."

Door: Koen Jans


gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. dinsdag 21 januari 2020

 2. Spoorboekje: Feyenoord in Sittard, Coppa Italia en Engelse topper 07:00

  Spoorboekje: Feyenoord in Sittard, Coppa Italia en Engelse topper

  Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het…

 3. Gisteren gemist: PEC leent Strieder, Jong Ajax koploper en Pereiro 00:30

  Gisteren gemist: PEC leent Strieder, Jong Ajax koploper en Pereiro

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een…

 4. maandag 20 januari 2020

 5. Oud-Troost-collega Baan niet positief: "Hij zat vaak op mijn stoel" 23:50

  Oud-Troost-collega Baan niet positief: "Hij zat vaak op mijn stoel"

  Rob Baan heeft zich maandag niet al te positief uitgelaten over Sjaak Troost. Momenteel moet er duidelijkheid komen over de…

 6. Kums naar AA Gent, Samatta naar Aston Villa en Lyon haalt spits 23:24

  Kums naar AA Gent, Samatta naar Aston Villa en Lyon haalt spits

  Anderlecht heeft maandag definitief afscheid genomen van voormalig sc Heerenveen-middenvelder Sven Kums (31). Hij werd dit…

 7. PEC Zwolle wil Dekker, Lachman en Bruns deze winter slijten 23:01

  PEC Zwolle wil Dekker, Lachman en Bruns deze winter slijten

  PEC Zwolle hoopt controleur Rick Dekker, verdediger Darryl Lachman en middenvelder Thomas Bruns nog in deze transferwindow te…

 8. De Jong blij met goede wedstrijd tegen Real Madrid 22:46

  De Jong blij met goede wedstrijd tegen Real Madrid

  Luuk de Jong oogde afgelopen weekend de nodige complimenten naar aanleiding van zijn optreden namens Sevilla tegen Real Madrid.…

 9. Atalanta na pijnlijke bekeruitschakeling ook onderuit tegen SPAL 22:40

  Atalanta na pijnlijke bekeruitschakeling ook onderuit tegen SPAL

  Atalanta Bergamo heeft maandagavond dure punten laten liggen in de Serie A. Na de pijnlijke uitschakeling tegen Fiorentina…

 10. Jong Ajax lost Cambuur af als koploper, malaise Roda houdt aan 21:55

  Jong Ajax lost Cambuur af als koploper, malaise Roda houdt aan

  Jong Ajax is de nieuwe koploper van de Eerste Divisie. Het elftal van Mitchel van der Gaag klopte maandagavond hekkensluiter FC…

 11. VVV-Venlo had strafschop tegen PSV opnieuw moeten nemen 21:31

  VVV-Venlo had strafschop tegen PSV opnieuw moeten nemen

  VVV-Venlo had de penalty tegen PSV over moeten nemen. Johnatan Opoku moest nog schieten of de zestien stond al vol met spelers…

 12. 'Excelsior meldt zich bij Feyenoord voor huur Burger' 21:15

  'Excelsior meldt zich bij Feyenoord voor huur Burger'

  Wouter Burger staat in belangstelling van Excelsior. De Kralingers hebben bij Feyenoord geïnformeerd om de middenvelder te…

 13. Supertalent Ünüvar heeft eerste basisplaats bij Jong Ajax 20:46

  Supertalent Ünüvar heeft eerste basisplaats bij Jong Ajax

  Een opvallende naam in de basiself van Jong Ajax. Tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht staat Naci Ünüvar in de basis.…

 14. PEC huurt Strieder en heeft gewenste controleur binnen 20:13

  PEC huurt Strieder en heeft gewenste controleur binnen

  PEC Zwolle heeft zich voor de rest van het seizoen verzekerd van Rico Strieder. De 27-jarige Duitser wordt voor de rest van dit…

 15. 'Pereiro weigert Cincinnati en is nog altijd PSV'er' 19:51

  'Pereiro weigert Cincinnati en is nog altijd PSV'er'

  Het is PSV nog altijd niet gelukt om Gastón Pereiro te slijten. De Uruguayaan heeft een aflopend contract en leek deze winter…

 16. Matavz is deze zomer transfervrij: "Amerika is een mooi land" 19:29

  Matavz is deze zomer transfervrij: "Amerika is een mooi land"

  Tim Matavz lijkt deze zomer van zijn transfervrije status te willen genieten. De Sloveense spits van Vitesse maakte…

 17. Koster denkt niet dat succeselftal Willem II weggekocht wordt 19:01

  Koster denkt niet dat succeselftal Willem II weggekocht wordt

  Adrie Koster verwacht niet dat spelers van zijn succesvolle Willem II nog gaan vertrekken in de winterstop. Dat stelt de…

 18. Derijck, voormalig speler van ADO en PSV, verkast naar KV Kortrijk 18:30

  Derijck, voormalig speler van ADO en PSV, verkast naar KV Kortrijk

  Timothy Derijck verruilt AA Gent voor KV Kortrijk. De inmiddels 32-jarige verdediger kwam niet in de plannen voor bij de nummer…

 19. Guardiola geeft PL-strijd op: "Ons doel is om tweede te worden" 18:09

  Guardiola geeft PL-strijd op: "Ons doel is om tweede te worden"

  Pep Guardiola heeft zich definitief neergelegd bij de titelwinst van Liverpool. De lijstaanvoerder van de Premier League heeft…

 20. Van den Brom verwacht veel van ontbrekende schakel Peterson 17:50

  Van den Brom verwacht veel van ontbrekende schakel Peterson

  FC Utrecht-trainer John van den Brom is verguld met de komst van buitenspeler Kristoffer Peterson. De Zweed werd maandag gehuurd…

 21. Real Madrid haalt talent Reinier voor miljoenen naar Spanje 17:20

  Real Madrid haalt talent Reinier voor miljoenen naar Spanje

  Real Madrid gaat aan de haal met Reinier. Het achttienjarige supertalent komt over van Flamengo, zo melden de Madrilenen. Real…

 22. Willem II strikt middenvelder Saglam van VfL Bochum 16:48

  Willem II strikt middenvelder Saglam van VfL Bochum

  Willem II heeft Görkem Saglam aangetrokken. De Tilburgers nemen de Duits-Turkse middenvelder over van VfL Bochum. De 21-jarige…

 23. Doelman Mignolet in Belgische topper bekogeld met voetzoeker 16:36

  Doelman Mignolet in Belgische topper bekogeld met voetzoeker

  Simon Mignolet kreeg zondag een vuurwerkbom naar zich gegooid. Dat gebeurde tijdens de Belgische topper tussen Anderlecht en…

 24. Slot ziet ondanks verlies geen aanleiding om team te veranderen 16:05

  Slot ziet ondanks verlies geen aanleiding om team te veranderen

  AZ verloor zaterdagavond verrassend met 1-3 van Willem II, maar dat is voor trainer Arne Slot geen reden om de opstelling om te…

 25. Botteghin aast op revanche tegen Fortuna: "Ander Feyenoord nu" 15:46

  Botteghin aast op revanche tegen Fortuna: "Ander Feyenoord nu"

  Feyenoord speelt dinsdagavond voor de beker uit tegen Fortuna Sittard. Eerder dit seizoen blameerden de Rotterdammers zich door…

 26. Officieel: RKC Waalwijk neemt Van der Venne over van GAE 15:17

  Officieel: RKC Waalwijk neemt Van der Venne over van GAE

  RKC Waalwijk heeft zich voor de derde keer deze maand weten te versterken. De 27-jarige middenvelder Richard van der Venne komt…

 27. Sergio Romero rijdt Lamborghini vangrail in, maar blijft ongedeerd 14:53

  Sergio Romero rijdt Lamborghini vangrail in, maar blijft ongedeerd

  Sergio Romero is maandag met de schrik vrijgekomen: op weg naar de training van Manchester United reed de 32-jarige doelman zijn…

 28. Napoli haalt tweede versterking, maar leent deze ook direct uit 14:50

  Napoli haalt tweede versterking, maar leent deze ook direct uit

  Napoli heeft de transfer van Amir Rrahmani afgerond. De Napolitanen nemen de verdediger over van Hellas Verona, maar laat de…

 29. Go Ahead haalt Ahannach, Eindhoven trekt Amevor aan 14:30

  Go Ahead haalt Ahannach, Eindhoven trekt Amevor aan

  Go Ahead Eagles heeft zich voor de rest van dit seizoen versterkt met Soufyan Ahannach. De aanvallende middenvelder is in…

 30. Malen toont zich bij PSV: "Ik sta er heel positief in" 14:11

  Malen toont zich bij PSV: "Ik sta er heel positief in"

  Donyell Malen liet maandag zijn gezicht zien bij het trainingscomplex van PSV. Hij was positief gestemd. Recent werd de…

 31. FC Groningen-talent Van Kaam (19) geeft middenveld kwaliteit 13:54

  FC Groningen-talent Van Kaam (19) geeft middenveld kwaliteit

  Daniel van Kaam maakte vorig seizoen al zijn officiële debuut in de hoofdmacht van FC Groningen, maar dit seizoen beleeft hij…

 32. "PSV moet vrezen voor deelname aan play-offs Europees voetbal" 13:40

  "PSV moet vrezen voor deelname aan play-offs Europees voetbal"

  René van de Kerkhof houdt rekening met het ergste voor PSV. De Eindhovenaren speelden zondag gelijk op bezoek bij VVV-Venlo…

 33. Vertrekkende Vermeer lyrisch over opvolger: "Hij is een winnaar" 13:14

  Vertrekkende Vermeer lyrisch over opvolger: "Hij is een winnaar"

  Kenneth Vermeer nam zaterdagavond afscheid van Feyenoord en had daarbij lyrische woorden over voor zijn vervanger Justin Bijlow.…

 34. Espejord blij met debuut bij sc Heerenveen, ondanks nederlaag 13:03

  Espejord blij met debuut bij sc Heerenveen, ondanks nederlaag

  Runar Espejord debuteerde afgelopen weekend bij sc Heerenveen in De Kuip met een nederlaag tegen Feyenoord. Desondanks genoot de…

 35. Van Hoogdalem (47) aan de slag in jeugdopleiding van Roda JC 12:55

  Van Hoogdalem (47) aan de slag in jeugdopleiding van Roda JC

  Marco van Hoogdalem (47) versterkt de gelederen van Roda JC. De oud-prof (op archiefbeeld) is per direct assistent-trainer van…

 36. Einde seizoen voor Willems na opnieuw kruisbandblessure 12:30

  Einde seizoen voor Willems na opnieuw kruisbandblessure

  De vrees van Jetro Willems (25) is werkelijkheid geworden: de verdediger heeft een zware kruisbandblessure opgelopen en ligt…

 37. Heraclied Czyborra staat voor transfer naar Atalanta 12:20

  Heraclied Czyborra staat voor transfer naar Atalanta

  Heracles Almelo gaat Lennart Czyborra kwijtraken aan Atalanta Bergamo. De twintigjarige linksback is in gesprek om tot een…

 38. Officieel: Peterson keert terug bij FC Utrecht op huurbasis 12:10

  Officieel: Peterson keert terug bij FC Utrecht op huurbasis

  Aanvaller Kristoffer Peterson keert per direct terug bij FC Utrecht. De Domstedelingen hebben een akkoord bereikt met Swansea…

 39. Ajax-opponent Getafe raakt vaste kracht Cabrera kwijt 11:56

  Ajax-opponent Getafe raakt vaste kracht Cabrera kwijt

  Getafe heeft maandag officieel afscheid genomen van verdediger Leandro Cabrera. De verdediger was een vaste kracht bij de Europa…

 40. Sturing moet geduld hebben: "Nieuwe speelwijze is zó anders" 11:39

  Sturing moet geduld hebben: "Nieuwe speelwijze is zó anders"

  Edward Sturing heeft ook de eerste wedstrijd in zijn vijfde periode als (interim-) trainer van Vitesse weten te winnen. De…

 41. Vlap zit weer op de bank: "Ik was het er zeker niet mee eens" 11:31

  Vlap zit weer op de bank: "Ik was het er zeker niet mee eens"

  De reserverol tegen Club Brugge kwam voor Michel Vlap als een verrassing. De Fries was in de voorgaande twee duels van…

 42. ErediVisie: Ryan&Ryan, sturing bij Vitesse en morsend FC Utrecht 11:30

  ErediVisie: Ryan&Ryan, sturing bij Vitesse en morsend FC Utrecht

  Na een kleine maand stil te hebben gelegen ging de Eredivisie dit weekend weer van start. De 'New year, same old PSV' kwam al…

 43. De Ligt: "Er is kritiek geweest, maar ik heb mij goed ontwikkeld" 10:52

  De Ligt: "Er is kritiek geweest, maar ik heb mij goed ontwikkeld"

  Matthijs de Ligt is te spreken over zijn eerste half jaar bij Juventus. Ook al was hij even zijn basisplaats kwijt. "Natuurlijk…

 44. 'Cavani is klaar met reserverol en uit op transfer naar Madrid' 10:43

  'Cavani is klaar met reserverol en uit op transfer naar Madrid'

  Edinson Cavani wil vertrekken bij Paris Saint-Germain. Dat heeft sportief directeur Leonardo laten weten. De all-time topscorer…

 45. De Leeuw baalt ondanks zege: "Ik had een hattrick kunnen maken" 10:40

  De Leeuw baalt ondanks zege: "Ik had een hattrick kunnen maken"

  FC Emmen won zondagmiddag met 1-0 van Heracles Almelo, maar volgens Michael de Leeuw had die score veel hoger uit kunnen vallen.…

 46. 'Willem II haalt met Saglam weer Duits jeugdinternational' 10:33

  'Willem II haalt met Saglam weer Duits jeugdinternational'

  Willem II gaat zich vermoedelijk in deze winterstop nog versterken met Görkem Saglam. De 21-jarige middenvelder beschikt…

 47. Sparta Rotterdam bevestigt ook uitgaande transfer van Veldwijk 09:46

  Sparta Rotterdam bevestigt ook uitgaande transfer van Veldwijk

  Lars Veldwijk heeft zijn transfer naar het Zuid-Koreaanse Jeonbuk Hyundai dan toch echt definitief afgerond. De club had de deal…

 48. Oud-prof De Wagt (34) verliest strijd tegen kanker 09:42

  Oud-prof De Wagt (34) verliest strijd tegen kanker

  Oud-profvoetballer Chris de Wagt (op archiefbeeld voor ONS Sneek) is op 34-jarige leeftijd overleden. De voormalig speler van SC…

 49. Te Wierik blij dat week met veel 'gedoe' erop zit: "Toch extra druk" 09:32

  Te Wierik blij dat week met veel 'gedoe' erop zit: "Toch extra druk"

  Mike te Wierik is blij dat de week erop zit. De verdediger wordt de laatste tijd hevig in verband gebracht met FC Twente en dat…

 50. Llonch zweert Willem II trouw: "Een emotionele week geweest" 09:25

  Llonch zweert Willem II trouw: "Een emotionele week geweest"

  Pol Llonch belooft Willem II plechtig het seizoen in Tilburg af te maken. De Spanjaard kon terug naar zijn oude club Girona en…

 51. KNVB overweegt VAR ook in te voeren in de Eerste Divisie 09:04

  KNVB overweegt VAR ook in te voeren in de Eerste Divisie

  De KNVB overweegt serieus om de VAR in de komende seizoenen ook in te voeren in de Eerste Divisie. Nadat er afgelopen weekend…

 52. Emmen-trainer Lukkien: "Was in staat om dug-out te verbouwen" 09:04

  Emmen-trainer Lukkien: "Was in staat om dug-out te verbouwen"

  FC Emmen won zondagmiddag met 1-0 van Heracles Almelo, maar mocht in de extra tijd van geluk spreken dat een treffer van Cyriel…

Meer nieuws