KNVB gaat spelers minder snel schorsen

30 mei 2006, 11:34

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft haar beleid met betrekking tot schorsingen aangepast. Dit seizoen werd een speler geschorst na zijn vierde gele kaart, volgend seizoen zal er pas na een vijfde prent een wedstrijd uitsluiting volgen.

Dit seizoen was een speler automatisch geschorst na zijn vierde en zesde gele kaart, net als bij iedere volgende kaart na die zesde. Volgend seizoen is dat anders. Een speler wordt dan pas geschorst na de vijfde, zevende en negende gele kaart. Pas op het moment dat iemand elf kaarten verzameld heeft, wordt hij na iedere volgende prent automatisch geschorst.

Het schorsingbeleid is al geruime tijd een punt van discussie. Begin november pleitte Leen Looyen, de technisch directeur van NEC die bovendien ook deel uitmaakt van de commissie tuchtrechtspraak van de KNVB, tegenover FCUpdate.nl al voor een nieuw systeem. "In de profsport moet je, naar mijn mening, zo laat mogelijk schorsen. Natuurlijk, bij een elleboogstoot of een smerige overtreding moet je iemand direct vier wedstrijd uitsluiten, maar ik heb het nu over onzinnige gele kaarten voor kleinigheidjes."

"In de profsport betalen mensen een kaartje om de beste spelers aan het werk te zien. Door alle schorsing lopen vaak de nummers 12 tot en met 18 van een club in het veld en dat kan nooit de bedoeling zijn", zei Looyen destijds over het beleid van de KNVB.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen