Officieel: Peter Bosz is de nieuwe coach van Dortmund

6 juni 2017, 13:05   Bijgewerkt: 6 juni 2017, 13:13

De overstap van Peter Bosz naar Borussia Dortmund is rond. De Duitse topclub maakt dinsdagmiddag melding van de komst van de oefenmeester, die zodoende al na één seizoen afzwaait bij Ajax. Dortmund presenteert de oefenmeester, die tot 2019 heeft getekend, later op de middag.

Bij Dortmund werd Thomas Tuchel vorige week op straat gezet, ondanks dat hij met de club de Duitse beker wist te winnen. De zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach bracht Dortmund bij OGC Nice, maar het losweken van Lucien Favre bleek geen haalbare kaart. Zodoende schakelde de nummer twee van Duitsland over naar haar tweede optie. Afgelopen weekend ontstond het contact tussen Dortmund en Ajax en al snel bleek de overstap voor beide partijen een uitstekende optie. Volgens diverse media is er een transfersom van enkele miljoenen mee gemoeid, maar dit is door de clubs niet wereldkundig gemaakt.

Bosz had in Amsterdam nog een contract tot 2019, maar vertrekt nu dus na één seizoen alweer bij de nummer twee van het afgelopen seizoen. Het mislopen van de titel en de vroege uitschakeling waren teleurstellingen in het seizoen, maar het bereiken van de finale van de Europa League gaf het voetbaljaar van Ajax toch kleur.

In het spoor van Bosz vertrekt ook Hendrie Krüzen uit Amsterdam. De vaste assistent van de oud-trainer van Heracles Almelo en Maccabi Tel Aviv wordt ook bij de Duitse topclub de rechterhand van de hoofdtrainer, die later op de middag officieel gepresenteerd zal worden.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen