Advocaat gaat voor Sneijder, geen beloftes aan Van Persie

6 juni 2017, 15:47

Wesley Sneijder staat komende vrijdag aan de aftrap bij het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg in De Kuip. De nieuwe (en oude) bondscoach Dick Advocaat sprak tijdens zijn perspresentatie lovende woorden over de routinier, die weer als een van de belangrijkste pionnen wordt gezien. Robin van Persie, waar Advocaat het afgelopen seizoen mee werkte, is in beeld, maar er is niets aan de aanvaller van Fenerbahçe beloofd.

Op de persbijeenkomst rond de presentatie van Advocaat en diens assistent Ruud Gullit kreeg Advocaat de vraag of hij de ervaren spelers gaat gebruiken, aangezien hij dat vaker doet. "Dat ik jonge spelers vaak lang links laat liggen is niet helemaal waar. Sneijder, Rafael van der Vaart en Arjen Robben zijn jong gedebuteerd bij mij. Als iemand goed is, dan speelt hij. Ze moeten echter wel in het elftal passen. Het is dus geen probleem, maar het gaat wel om de winst. In dat opzicht kunnen we ons niets permitteren. Daarom kijk ik soms wel eerst naar spelers die het al hebben laten zien."

Een van die spelers is Sneijder. "Als trainer van Fenerbahçe heb ik hem het hele jaar gezien bij Galatasaray. Daar was hij de beste speler en misschien ook wel in de hele competitie van Turkije, die toch van een hoog niveau is. Ik kan al wel vertellen dat Sneijder vrijdag zal beginnen."

Van Persie

FCUpdate.nl stelde Advocaat tijdens de persconferentie de vraag of Van Persie, die hij het volledige seizoen aan het werk heeft gezien bij Fenerbahçe, weer in beeld raakt. "Bij Fenerbahçe heeft hij het goed gedaan. Hij is zeker een kandidaat voor het Nederlands elftal", reageerde de 69-jarige Hagenaar. "Maar ik heb me wel eerst grotendeels gehouden aan de groep van Danny Blind. Robin heeft anderhalf jaar niet bij de selectie gezeten."

"Hij heeft het goed gedaan bij mij, maar was vooral belangrijk tegen goede tegenstanders, zoals Manchester United en Besiktas. Ten slotte was het soms passen en meten, wanneer ik hem moest brengen", vervolgt Advocaat. "Maar nogmaals: als hij in vorm is, dan komt hij weer in beeld. Ik heb al met hem gesproken, maar heb niks beloofd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen