Bosz had verwacht bij Ajax te blijven: "Is snel gegaan"

6 juni 2017, 16:12

Peter Bosz had niet verwacht slechts één jaar bij Ajax te blijven. De trainer werd na een goed seizoen in Amsterdam echter benaderd door Borussia Dortmund en werd dinsdag gepresenteerd bij de Bundesliga-club. De trainer is blij met de kans om bij een grote Europese club aan de slag te gaan.

Volgens diverse Nederlandse media is Bosz bij Ajax vertrokken vanwege een intern conflict. Tijdens de persconferentie van Dortmund wilde hij daar echter niet op ingaan. "Er is in Nederland veel over geschreven, maar nu wil ik vooruitkijken. Ik zit nu bij een fantastische club en daar ga ik me op richten. Ik heb een geweldige tijd gehad bij Ajax. Ik ben al twintig jaar trainer en ben nog nooit zo kort bij een club gebleven. Maar Dortmund kwam ineens op mijn pad. Ik volg de Bundesliga al van jongs af aan. De Duitse competitie is één van de grootste van Europa."

Hans-Joachim Watzke, bestuursvoorzitter van Dortmund, bedankte tijdens het perspraatje ook nog Ajax voor de medewerking. Bosz zelf houdt, ondanks het snelle vertrek, een goed gevoel over aan zijn periode in Amsterdam. "Ik had verwacht bij Ajax te blijven, maar het is zeer snel gegaan. Ik heb heel goed samengewerkt met de jongens bij Ajax. Ze hebben niet alleen veel talent, maar het zijn ook nog leuke gasten. Het doet pijn dat ik die jongens volgend seizoen niet meer zie", zegt de trainer, die ook nog een boodschap voor de fans had. "Ik heb het enorm naar mijn zin gehad. We hebben samen iets moois opgebouwd. Niet alleen qua resultaten, maar we hebben ook goed voetbal laten zien."

Bij Borussia Dortmund is het ook vooral de vraag of Pierre-Emerick Aubameyang in de zomer vertrekt. Bosz kreeg de vraag of in dat geval Kasper Dolberg gehaald gaat worden. "Op dit moment praten we nog niet over spelers. Daar is het nog veel te vroeg voor. Of het wel kan gebeuren? Nee, dat is niet onze wens", stelt hij de aanhang van Ajax gerust.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen