Van der Sar erkent conflict: "Verschil van inzicht"

6 juni 2017, 18:39   Bijgewerkt: 6 juni 2017, 20:57

Edwin van der Sar erkent dat het vertrek van Peter Bosz bij Ajax te maken heeft met een intern conflict. Waar het precies over ging, wilde de algemeen directeur van de Amsterdamse club niet zeggen. Wel zegt hij dat het minder erg was dan beschreven in de media.

"Ik heb hier en daar gelezen dat er een onwerkbare situatie was. En dat er een knallende ruzie was. Dat was volgens mij niet het geval. Het is goed om met elkaar te discussiëren", zegt Van der Sar tegen Ajax TV. "We hebben na het seizoen ook alles geëvalueerd. Maar bij Ajax is het zo geregeld dat het technische hart uiteindelijk de beslissingen neemt. Met het plan-Cruijff in de hand willen we de club zo leiden. Het waren voetbalinhoudelijke zaken waar een meningsverschil over was."

Bij Ajax ontstond een situatie waarin Bosz en assistent Hendrie Krüzen tegenover Dennis Bergkamp, Hennie Spijkerman, Carlo l'Ami en Bjorn Rekelhof kwamen te staan. "We wilden eigenlijk met Peter verder. Maar toen kwam ook de interesse van een mooie club als Dortmund. En er was een verschil van inzicht", legt Van der Sar uit. "Het is enorm teleurstellend. Zeker na het mooie Europese jaar. Maar we kijken alsnog met vertrouwen naar het nieuwe seizoen. We hebben een goede selectie. Er zit nog een hoop rek in deze spelers."

Voor de eerste training op 29 juni wil Ajax een nieuwe trainer gecontracteerd hebben. "We zijn al een paar dagen druk bezig. Het is bekend dat Ajax voor aantrekkelijk voetbal met veel eigen talenten staat en we willen met aanvallend spel succesvol zijn en het publiek vermaken." Op namen wilde de algemeen directeur verder niet ingaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen