Van Bronckhorst groeit als trainer: "Wilde eerst alles zelf doen"

6 juni 2017, 23:17

Giovanni van Bronckhorst vindt dat hij de afgelopen twee seizoenen stappen heeft gemaakt als trainer van Feyenoord. Hij vond vooral het begin in Rotterdam lastig en kwam er al snel achter dat hij zijn methode iets moest aanpassen.

Feyenoord was de eerste echte trainersklus van Van Bronckhorst. "Toen ik vorig seizoen begon als hoofdtrainer, wilde ik alles zelf doen: trainingen voorbereiden, wedstrijden van tegenstanders bekijken, duels analyseren. Naarmate het seizoen vorderde, voelde ik dat ik dat geen jaar kon volhouden. Nu ben ik een coach die delegeert, mede omdat ik weet waar ieders kwaliteiten liggen", vertelt hij in gesprek met Helden Magazine.

"Ik heb ook iemand in de staf die het groepsproces in de gaten houdt", vervolgt Van Bronckhorst. Vooral in de huidige tijd vindt de trainer dat geen overbodige luxe. "Ik zeg toch niets nieuws als ik zeg dat de wereld er nu totaal anders uitziet dan toen ik zelf nog speler was? De jongens komen om een uur of negen bij ons aan, dan zijn ze er tot een uur of drie en daarna verdwijnen ze naar de gewone wereld. Maar die is zo anders dan in mijn tijd, met de sociale media naast alle gewone media-aandacht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen