Blind waarschuwt: "Helemaal niet zo goed tegen Ivoorkust"

9 juni 2017, 09:00   Bijgewerkt: 8 juni 2017, 23:15

Oranje moet vanavond (vrijdag) een goed resultaat neerzetten tegen Luxemburg om enigszins zicht te houden op plaatsing voor het WK 2018. De vorige wedstrijd tegen het Benelux-land, op 13 november, verliep moeizamer dan gehoopt. Destijds kroonde Memphis Depay zich met twee puike goals tot matchwinner op een hopeloos veld. Op het heilige gras van De Kuip zal het echter beter gaan, verwacht Daley Blind.

Door het eerste duel weet Blind goed wat hij van Luxemburg kan verwachten. "In de eerste wedstrijd speelden ze vooral op de counter. Ze kregen toen vanuit deze tactiek een penalty", blikt de linksback terug in gesprek met FCUpdate.nl. Joshua Brenet veroorzaakte die strafschop toen. "Daardoor bleef Luxemburg in de wedstrijd, onder niet al te beste omstandigheden", weet Blind nog.

Met een 1-2 overwinning in Marokko en een 5-0 thuiszege op Ivoorkust kende Oranje twee goede generale repetities voor het WK-kwalificatieduel van vandaag. Met name tegen de Ivorianen zag het er soms sprankelend uit. "Maar ik denk dat we helemaal niet zo goed gespeeld hebben", nuanceert Blind. "We waren echter efficiënt en wonnen daardoor wel met 5-0. Dat is toch een heel goed resultaat. En daar gaat het om: op resultaat spelen is het belangrijkst", herhaalt Blind de woorden van bondscoach Dick Advocaat tijdens diens perspresentatie.

Voor Blind is het zaak om tegen Luxemburg geen gele kaart te pakken, omdat hij de enige Oranje-international is die op scherp staat. Wordt de back op de bon geslingerd, dan mist hij het uitduel met Frankrijk. "Ik las het inderdaad", zegt Blind, die er voor deze week nog niet aan had gedacht. "We krijgen dat altijd wel te horen, maar het was nog vroeg in de week, waardoor ik er nog niet bij had stilgestaan. Gelukkig ben ik een speler die niet veel gele kaarten pakt, laat staan een rode kaart. Ik kan me goed beheersen."

[photo,106938,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen