Cillessen en Memphis in basis op feestavond Sneijder

9 juni 2017, 20:16   Bijgewerkt: 9 juni 2017, 20:31

Jasper Cillessen verdedigt op deze vrijdagavond het doel in de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Luxemburg. Bondscoach Dick Advocaat geeft hem de voorkeur boven Jeroen Zoet. Wesley Sneijder wordt met zijn basisplaats recordinternational, de titel die hij tot vandaag deelde met Edwin van der Sar. Links voorin kiest Advocaat voor Memphis Depay.

Cillessen keepte zondag ook in de oefenwedstrijd tegen Ivoorkust (5-0 winst). De Barça-doelman liet een meer dan degelijke indruk achter. De basisplaats voor Sneijder was al aangekondigd. Hij heeft een centrale rol op het middenveld, dat verder bestaat uit Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman. Davy Klaassen start dus niet. De vandaag ook nog eens jarige Sneijder (33) begint tegen Luxemburg aan zijn 131ste interland, waarmee hij het eervolle record dus pakt.

Memphis krijgt voorin de voorkeur boven Quincy Promes. Op rechts staat Arjen Robben, in de spits krijgt Vincent Janssen het vertrouwen. Advocaat, die vanavond voor de eerste keer in zijn derde periode als Oranje-bondscoach op de bank zit bij een interland, liet eerder ook al te weten te kiezen voor het centrale duo Wesley Hoedt en Stefan de Vrij. Daley Blind en Joël Veltman staan op de backposities, waardoor Kenny Tete dus op de bank begint.

De Luxemburgers kennen niet echt bekende namen. Eredivisie-bekende Aurélien Joachim ontbreekt vanwege een schorsing. De Poolse scheidsrechter Bartosz Frankowski leidt het treffen van Nederland met Luxemburg. Oranje moet winnen om in de race te blijven voor de tweede plaats in Groep A en daarmee play-offs om WK deelname. De ploeg van Advocaat is ook afhankelijk voor Zweden en Bulgarije, dat vanavond tegen respectievelijk Frankrijk en Wit-Rusland spelen.

Opstellingen

Nederland: Cillessen; Veltman, De Vrij, Hoedt, Blind; Wijnaldum, Sneijder, Strootman; Robben, Janssen en Memphis

Luxemburg: Schon; Jans, Chanot, Mahmutovic, Malget; Martins, V. Thill, S. Till, Rodrigues; Turpel, Bens

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen