De rapportcijfers van Oranje tegen Luxemburg

10 juni 2017, 09:55   Bijgewerkt: 10 juni 2017, 10:51

Voor de eerste keer in drie jaar tijd is het Nederlands elftal in drie duels op rij als winnaar van het veld gestapt. Na Marokko (1-2) en Ivoorkust (5-0) werd Luxemburg in De Kuip met 5-0 opzij geschoven. Het was de interland waarin Wesley Sneijder recordinternational werd en waarin Dick Advocaat weer voor het eerst als bondscoach op de bank zat. FCUpdate.nl deelt, zoals na elke interland, rapportcijfers uit.

Jasper Cillessen: 6

Cillessen kreeg de voorkeur boven Jeroen Zoet, met name vanwege zijn optreden tegen Ivoorkust. De reservegoalie van FC Barcelona straalde vertrouwen uit onder de lat, voetbalde prima mee en had een aantal ballen prima klemvast, maar sneed zichzelf in de vingers met een slippertje vlak voor rust. Gelukkig voor Cillessen wist David Turpel niet te profiteren, waardoor de Groesbeker de nul hield.

Joël Veltman: 6,5

Heeft nu drie interlands op rij gespeeld en kan terugkijken op een aardige interlandperiode. De rechtsachter van Ajax, die tegen Ivoorkust zelfs tweemaal scoorde, deed verdedigend gezien geen gekke dingen. Aanvallend was hij ook van waarde: de 3-0 van Georginio Wijnaldum werd gemaakt nadat een lage, harde voorzet van Veltman niet goed weggewerkt door een Luxemburgse verdediger.

Stefan de Vrij: 6

Wesley Hoedt: 7

Hoedt heeft uitstraling, is krachtig en kan nog prima voetballen ook. De verdediger moet soms iets meer durf hebben aan de bal, maar houdt zich tot dusver staande in Oranje. De Lazio-stopper was zelfs belangrijk bij de 0-1 van Arjen Robben. Na een interceptie bediende Hoedt de aanvoerder in de diepte met een strakke pass. Hij kan mede daarom terugkijken op een goede pot, al waren de Luxemburgse aanvallers nou niet bepaald dreigend.

Daley Blind: 5,5

Kevin Strootman: 6

Strootman knapt veel vuil werk op en liet in deze wedstrijd zien waarom Rudi Garcia, twee jaar geleden zijn coach bij AS Roma, hem als bijnaam 'Er Lavatrice' (De Wasmachine) gaf. In het positiespel deed de middenvelder weinig gekke dingen, maar Strootman zou naar voren toe wel nog wat meer zijn stempel kunnen drukken.

Wesley Sneijder: 7,5

Georginio Wijnaldum: 6,5

In de eerste helft hebben we niet al te veel van Georginio Wijnaldum gezien, maar de middenvelder van Liverpool is terecht een vaste waarde in het Nederlands elftal. Los van zijn 3-0, een afvallende bal na een lage voorzet van Veltman, is Wijnaldum van waarde met zijn dynamiek en loopvermogen. Het is zonde dat Davy Klaassen op de bank zit, maar met Wijnaldum, Sneijder en Strootman in de ploeg is dat wel te verklaren.

Memphis Depay: 5

Waar Memphis in de afgelopen interlands flink aan het opfleuren was, kon hij dit keer niet echt potten breken. In de heenwedstrijd tegen Luxemburg was de aanvaller van Olympique Lyon tweemaal trefzeker, maar deze keer bleef hij steken op één assist. Je kan altijd zien dat Memphis heel goed kan voetballen, maar soms mis je wel een beetje de absolute gretigheid of scherpte. Mede daarom vindt Dick Advocaat ook dat hij voor het doel beter moet worden; het rendement moet omhoog. Werd gewisseld voor Quincy Promes, die meteen trefzeker was.

Vincent Janssen: 6

Arjen Robben: 6,5

Brak de ban namens het Nederlands elftal. Hielp in de eerste minuut nog een goede kans om zeep, maar was ruim twintig minuten later wel trefzeker na een goede pass van Wesley Hoedt. Robben zorgde verder voor veel dreiging en was meermaals dicht bij zijn tweede van de avond, maar de Luxemburgse doelman Ralph Schon was op zijn hoede en tikte een paar schoten fraai naast het doel.

Quincy Promes, Jeremain Lens en Nathan Aké kwamen te kort in actie voor een beoordeling.

[photo,106989,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen