Gnabry trekt na goed seizoen bij Werder naar Bayern

11 juni 2017, 12:11

Bayern München heeft binnen de eigen landsgrenzen versterking gevonden voor de aanvalslinie. De recordkampioen neemt Serge Gnabry deze zomer over van Werder Bremen, waarvoor hij slechts één seizoen heeft gespeeld. De 21-jarige Duitser, die voor drie seizoenen tekent in de Allianz Arena, droeg voor zijn seizoen bij Werder het tricot van Arsenal.

Gnabry stond jarenlang bekend als een groot talent bij Arsenal, maar wist als jonge aanvaller maar moeilijk door te breken in Londen. Meermaals viel hij in bij wedstrijden in de Premier League, maar verder dan één doelpunt kwam hij niet. Daardoor sloeg Werder Bremen vorige zomer toe en bij die club beleefde hij een uitstekend seizoen. In totaal was hij goed voor elf doelpunten, waarvan hij er maar liefst tien maakte in uitduels in de Bundesliga.

"Het is een grote eer om deel uit te gaan maken van deze grote club", zegt Gnabry op de website van Bayern. "Het wordt een spannende tijd, waar ik heel veel zin in heb." Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge vult aan: "We zijn verguld met het feit dat we met Serge wederom een jonge international aan ons hebben weten te binden. Hij heeft bij Werder Bremen een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt."

Gnabry is de derde zomeraanwinst van Bayern, dat eerder al Niklas Süle en Sebastian Rudy van 1899 Hoffenheim overnam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen