Groep I: Turkije doet goede zaken, IJsland juicht na late goal

11 juni 2017, 23:04

In groep I wordt het alleen nog maar spannender na de zesde speelronde. IJsland won van Kroatië waardoor de landen nu in puntenaantal gelijk komen. Het doelsaldo van de Kroaten is echter een stuk beter. Turkije won vrij ruim van Kosovo en is nu de nummer drie met elf punten.

IJsland begon in eigen huis sterk tegen Kroatië, maar echt grote kansen vielen er niet te noteren. Het eerste gevaar kwam pas na een uur en was van Marcelo Brozovic. IJsland werd weer sterker naarmate het laatste fluitsignaal dichterbij kwam. 

Dat leverde uiteindelijk nog iets op, want in de laatste minuut van de officiële speeltijd was het Hördur Magnusson die alsnog de winnende treffer binnenwerkte. Hij deed dat op een bijzondere manier, namelijk met zijn schouder. Door de IJslandse zege is het gat met nummer één Kroatië in punten in ieder geval gedicht.

Kosovo-Turkije

Voor Turkije was het tegen Kosovo noodzaak om een zege te boeken om zo aansluiting te houden bij Kroatië en IJsland. Tegen de voetbaldwerg kwam het land nauwelijks in de problemen. Volkan Sen opende al snel de score, maar Kosovo kwam via Amir Rrahmani terug. Nog voor rust zette Cengiz Under Turkije weer op voorsprong.

Na de onderbreking liep Turkije verder uit. Burak Yilmaz tekende voor de 1-3 en tien minuten voor het eindsignaal was het Ozan Tufan die de eindstand op 1-4 bepaalde. Daardoor blijft Turkije de nummer drie in groep I met een achterstand van twee punten op Kroatië en IJsland.

Oekraïne heeft goede zaken gedaan in de strijd om plaats twee. Op bezoek bij Finland won de ploeg van bondscoach Andrei Shevchenko met 1-2 gewonnen. De doelpunten vielen in Finland pas in de tweede helft. Na 51 minuten spelen zette Yevheniy Konoplyanka Oekraïne op voorsprong. Twintig minuten voor tijd viel de gelijkmaker via Joel Pohjanpalo. Lang kon Finland echter niet genieten van de gelijkmaker want drie minuten later was het alweer 1-2. Artem Biesiedin was de doelpuntenmaker. 

Bij Finland stonden oud-Eredivisiespelers Niklas Moisander als Thomas Lam in het veld. Voor het land is kwalificatie voor het WK echter vrijwel onmogelijk. Na zes duels staat Finland op de vijfde plaats in poule I met slechts één puntje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen