Elia tekent voor drie seizoenen bij Istanbul Basaksehir

13 juni 2017, 14:45   Bijgewerkt: 13 juni 2017, 15:10

Eljero Elia heeft Feyenoord nu officieel verruild voor Istanbul Basaksehir. Bij de nummer twee van de Turkse competitie tekent de vleugelaanvaller een contract voor drie seizoenen, nadat hij dinsdagmorgen medische gekeurd werd. 

Voorafgaand aan het seizoen verlengde Elia zijn contract bij Feyenoord nog tot en met de zomer van 2018. Er wordt gesproken over een transferbedrag van anderhalf miljoen euro voor de buitenspeler, die de voorbije twee seizoenen in Rotterdam-Zuid te bewonderen was, daarin had hij een groot aandeel in de bekerwinst en de dit seizoen behaalde landstitel. In totaal speelde hij 68 wedstrijden in het eerste, waarin hij achttien keer scoorde en vijftien assists gaf. 

Turkije wordt alweer het vijfde land waar Elia zal spelen als voetballer. Hij was eerder al actief in Duitsland (Werder Bremen en Hamburger SV) Italië (Juventus) en Engeland (Southampton). Verder droeg hij in Nederland ook nog de shirts van ADO Den Haag en FC Twente.

Elia is al de tweede aanvallende kracht uit de kampioensploeg die vertrekt, nadat eerder Dirk Kuyt zijn pensioen aankondigde. Wat er met Steven Berghuis gaat gebeuren is nog altijd onduidelijk. Feyenoord wil de van Watford gehuurde vleugelaanvaller graag definitief overnemen, maar voorlopig is er nog geen groen licht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen