Streep door Groningen-Everton: "Starre houding politie"

13 juni 2017 – Tot haar grote teleurstelling heeft FC Groningen te horen gekregen dat de geplande vriendschappelijke wedstrijd tegen het Everton van de gebroeders Koeman niet door kan gaan. Het oefentreffen met de Engelse club is na een overleg met de burgemeester en de politie van Groningen geannuleerd.

Streep door Groningen-Everton: "Starre houding politie"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"De afgelopen dagen zijn wij doorlopend in gesprek geweest met de burgemeester en politie van Groningen over onze geplande oefenwedstrijd tegen Everton op zaterdag 22 juli. Op basis van het advies van de politie twijfelde burgemeester Peter den Oudsten over toestemming voor het oefenduel met de Premier League-club van de gebroeders Koeman", zegt Groningen-directeur Hans Nijland op de clubwebsite. De club stelde omwille hiervan voor om een fanzone voor Everton-fans in te richten.

"Wij hebben echter van de burgemeester te horen gekregen dat de wedstrijd niet door kan gaan", bromt Nijland. "Dat is verschrikkelijk balen, want wij verheugden ons op een weerzien met de gebroeders Koeman in Groningen. Wij hebben begrip voor de verantwoordelijkheden van de burgemeester, maar hebben flinke moeite met de weinig flexibele houding van de politie. Die heeft zich in onze ogen star opgesteld en geen enkele bereidwilligheid getoond om de oefenwedstrijd tegen Everton door te laten gaan", aldus de directeur. "Dat is heel zuur en voelt ongelooflijk wrang. Kennelijk is het dus niet mogelijk in de zomerperiode aantrekkelijke voetbalwedstrijden te organiseren, terwijl wij van mening zijn dat de politie er vooral is om evenementen te begeleiden en niet om ze af te blazen."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd