Wéér onrust bij ADO: Deetman en Jol stappen op

14 juni 2017, 13:06

Bij ADO Den Haag is het opnieuw onrustig. De club raakt twee van haar belangrijke toezichthouders kwijt. Oud-minister Wim Deetman en Martin Jol (foto) vertrekken bij de Residentieclub. Beiden commissarissen moesten toezicht houden op ADO, dat na de overname van Wang Hui telkens in onrustig vaarwater zit.

Deetman werd ruim een jaar geleden aangesteld door de gemeente. Maar het werd hem en Jol lastig gemaakt om invulling geven aan hun taak als toezichthouder. Bestuurders zouden belangrijke beslissingen nemen en commissarissen daar niet bij betrekken, stelt wethouder Tom de Bruijn.

"Er werden zelfs vergaande overeenkomsten met de grootaandeelhouder gesloten zonder dat de commissarissen Deetman en Jol daarvan op de hoogte waren", laat de Bruin weten aan het Algemeen Dagblad.

De gemeenteraad wordt woensdagmiddag op de hoogte gesteld door het stadsbestuur. Zij zullen ook te horen krijgen dat berispingen van Deetman werden genegeerd. "Dat Deetman geen andere optie ziet dan om per direct terug te treden is begrijpelijk, maar spijtig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen