FIFA geeft arbitrage nieuwe maatregelen tegen racisme

14 juni 2017, 23:37

De FIFA heeft de arbitrage aanwezig tijdens de Confederations Cup in Rusland laten weten dat bij racisme of discriminatie het betreffende duel direct gestaakt mag worden. Het is voor het eerst dat de wereldvoetbalbond daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft.

Scheidsrechters hadden altijd wel de keuze om een duel stil te leggen bij racisme, maar tijdens een persconferentie heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino laten weten dat de wereldvoetbalbond zich meer wil gaan richten op het uitbannen van racisme en discriminatie in de stadions. De scheidsrechters kunnen daardoor bij misdragingen van supporters het duel tijdelijk of zelfs permanent staken.

Daarnaast stuurt de FIFA ook waarnemers naar de stadions die zich richten op het opsporen van supporters die zich schuldig maken aan racisme of discriminatie. "Dit zijn baanbrekende maatregelen in onze strijd tegen racisme. Dit biedt scheidsrechters meer mogelijkheden om discriminerend gedrag aan te pakken", aldus Infantino. De Confederations Cup gaat op zaterdag 17 juni van start met het duel tussen gastland Rusland en Nieuw-Zeeland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen