Koeman betaalt fors voor Pickford, Maguire naar Leicester

15 juni 2017, 19:07

Ronald Koeman heeft veel geld betaald om keeper Jordan Pickford naar Everton te halen. De formatie uit Liverpool heeft 25 miljoen Britse pond, omgerekend ruim 28,5 miljoen euro, op tafel gelegd om de 23-jarige Engelsman over te nemen van Sunderland. Het transferbedrag kan nog oplopen tot 30 miljoen Britse pond, wat een clubrecord zou zijn voor Everton.

"Everton is een geweldige en enorme club. Dit is een prachtige kans voor mij", reageert Pickford, nu de duurste doelman ooit uit Engeland, op zijn transfer naar Goodison Park. Hij heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij de club van manager Koeman. De jeugdinternational keepte afgelopen Premier League-seizoen 29 duels, maar kon degradatie van Sunderland niet voorkomen.

Pickford wordt bij Everton een concurrent van Maarten Stekelenburg, al is de toekomst van de Nederlander bij de club nog onzeker. De oud-Ajacied begon de voorbije voetbaljaargang als eerste keeper van Everton, maar belandde na de winterstop op de bank ten faveure van Joel Robles.

Leicester haalt Maguire

Ook Leicester City heeft toegeslagen op de transfermarkt. De Premier League-kampioen van 2016 betaalde omgerekend een kleine 19,5 miljoen euro om verdediger Harry Maguire (24) over te nemen van Hull City. De Engelsman tekende een verbintenis tot medio 2022 in het King Power Stadium.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen