Officieel: Klaassen voor 27 miljoen euro naar Everton

15 juni 2017, 23:11

Davy Klaassen vertrekt definitief van Ajax naar Everton. Beide clubs hebben de transfer, voor een bedrag van 27 miljoen euro, van de 24-jarige middenvelder donderdag bevestigd. Klaassen heeft een contract voor vijf seizoenen, tot de zomer van 2022, getekend bij de ploeg van manager Ronald Koeman.

"Natuurlijk hadden wij onze aanvoerder liever nog een jaar hier gehouden, maar Davy is inmiddels 24 jaar. Hij maakt al zes seizoenen deel uit van de A-selectie, nadat hij hier de gehele jeugdopleiding doorlopen heeft. Eigenlijk is hij daarmee een voorbeeld voor spelers die vanuit onze jeugd in het eerste elftal komen", reageert directeur spelersbeleid Marc Overmars in een persbericht van Ajax. "Hij heeft elk seizoen stappen gemaakt in zijn ontwikkeling en hij is nu klaar voor een volgende stap in zijn carrière. Wij bedanken hem voor de mooie jaren bij Ajax en wensen hem veel succes bij Everton."

Klaassen speelde in totaal 181 officiële wedstrijden voor het eerste elftal van Ajax en maakte daarin 55 doelpunten. Met de Amsterdamse club werd hij driemaal landskampioen (2012, 2013 en 2014) en won hij in 2013 de Johan Cruijff Schaal. Klaassen stond nog tot medio 2019 onder contract in de Amsterdam ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen