Jong Polen blijft in leven op eigen EK dankzij late strafschop

19 juni 2017, 22:39

Orgnisator Polen heeft nog een kans om zich te plaatsen voor de knock-outfase van het jeugd EK. Lang zag het daar niet naar uit, want de beloften van Zweden stonden lange tijd voor. Een late strafschop zorgde echter voor een puntendeling (2-2) tussen beide landen.

Zweden - met daarbij Simon Tibbling (FC Groningen) - keek al vroeg tegen een achterstand aan. Na nog geen zes minuten knalde Lukasz Moneta binnen na een lage voorzet vanaf rechts. Maar net zoals tegen Slowakije kon het gastland ook nu de vroeg verkregen voorsprong niet vasthouden. Zweden combineerde heerlijk door de Poolse defensie heen en uiteindelijk stond Carlos Strandberg op de goede plek om binnen te werken. Een paar minuten later kwam Zweden zelfs voor dankzij een kopbal van Jacob Une Larsson.

Na de pauze probeerde Polen van alles om terug te keren, maar het lukte eigenlijk amper om tot kansen te komen. Bij de Scandinaviërs werd na een uur spelen Tibbling vervanger door Muamer Tankovic van AZ. Ook met hem in de ploeg gaf Zweden weinig weg, maar vlak voor tijd ging het toch mis. Dawid Kownacki schoot vanaf elf meter de gelijkmaker binnen en dus mag Polen nog hopen op een vervolg.