Westerhof: "Lozano maakt net als Robben veel goals"

20 juni 2017, 08:02

Hans Westerhof vergelijkt PSV-aanwinst Hirving Lozano met Arjen Robben. Tegelijkertijd noemt de oud-trainer van PSV, die ook als technisch directeur bij Pachuca werkte, de buitenspeler geen ideale schoonzoon. PSV nam de Mexicaan maandag definitief over van Pachuca.

"Ik snap PSV wel, want ze hebben wel behoefte aan een echte linksbuiten", zegt Westerhof tegen de NOS. "Met de bal aan de voet is hij heel handig. En hij is heel snel en houdt van dribbelen. Net als Arjen Robben maakt hij veel goals door naar binnen te trekken en dan uit te halen. Maar dan vanaf links. Bij een klein kansje is het meteen raak."

De nu 67-jarige Westerhof was ruim twee jaar geleden de technische man bij Pachuca. Hij bemoeide zich niet met de transfer naar PSV. Zijn zoon Wout, jeugdtrainer bij de Mexicaanse club, zat dichter op het vuur. "Om erlijk te zijn hebben we vroeger ook wel probleempjes met hem gehad. Hij was niet makkelijk coachbaar en is bepaald niet de ideale schoonzoon. Wout heeft hem in een finale weleens op de bank gezet om hem een lesje te leren."

Lozano moest leren een teamspeler te worden, zegt Westerhof. "Maar is tot het besef gekomen dat het anders moest. Hij heeft heel duidelijk een eigen mening en je moet van goeden huize komen om hem te overtuigen. Ik heb weleens met zijn vader gesproken en hij komt uit een heel normaal gezin. Hij is niet opgegroeid in armoede."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen