Jans kan en wil nog niet reageren op 'voorbarige' berichten

20 juni 2017, 11:30   Bijgewerkt: 20 juni 2017, 14:41

Er doen geruchten de ronde over een terugkeer van Ron Jans bij FC Groningen. RTV Noord meldt dat de 58-jarige Zwollenaar op deze dinsdag een contract voor één seizoen tekent als technisch manager. Hoewel de kans aannemelijk is dat het de waarheid is, wil en kan de voormalig succescoach van de noorderlingen nog niet reageren op de berichtgeving.

De geruchtenstroom kwam op gang na een tweet van Hans Nijland, de algemeen directeur van FC Groningen. "Voor wie is dit contract?", werd er gevraagd, met daarbij een foto van een nog niet ondertekende verbintenis. RTV Noord meldt stellig dat Jans de technisch manager van de plaatselijke FC wordt, maar dat kan Jans nog niet bevestigen tegenover FCUpdate.nl. "Ik kan nog niet reageren op de berichtgeving. RTV Noord is voorbarig", meldt de trainer, die na vier succesvolle seizoenen vertrok bij PEC Zwolle.

Het is afwachten of Jans op deze dinsdag om 16.30 uur gepresenteerd wordt. Dan vindt er in ieder geval wel een persconferentie plaats bij de nummer acht van het afgelopen eredivisieseizoen. Het is bovendien duidelijk dat het gaat om de functie van technisch manager.

Mocht het nieuws officieel worden, dan wordt Jans de opvolger van de per 1 september vertrekkende technisch manager Peter Jeltema. Jans was tussen 1982 en 1984 speler van Groningen, waarmee hij destijds Europees voetbal speelde. Dat lukte hem later ook als coach, een functie die hij tot 2002 tot 2010 in het Oosterpark Stadion en de Euroborg bekleedde. Later was Jans werkzaam als trainer van sc Heerenveen, Standard Luik en PEC Zwolle.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen