Van der Vaart rekent op snel herstel

30 mei 2006, 16:13

De blessure die Rafael van der Vaart maandag opliep aan zijn enkel blijkt mee te vallen. De middenvelder rekent erop dat hij binnen enkele dagen de groepstraining weer kan hervatten. Van der Vaart verliet maandag de training nadat hij een bal verkeerd op zijn onlangs geopereerde enkel kreeg. "De komende twee drie dagen moet ik nog rustig aan doen", aldus Van der Vaart dinsdag. "Maar er is niets kapot. Ik ga er van uit dat ik snel weer fit ben." 

Ook bondscoach Marco van Basten tilde dinsdag niet al te zwaar aan de nieuwe kwetsuur van Van der Vaart. "Vorige week had hij last van een geïrriteerd peesje in zijn voet. Nu is het een ander plekje dat wat irriteert. Dat heeft te maken met wat littekenweefsel. Het is niet verontrustend, heb ik van de medische staf begrepen."

Van Basten heeft zijn spelmaker geen deadline gesteld wanneer hij fit moet zijn. De trainer heeft een groot vertrouwen in Van der Vaart. "We willen hem het idee geven dat hij belangrijk is en hem zo lang mogelijk bij de groep houden. Pas als we rond de eerste wedstrijd het gevoel hebben dat het toch ernstiger is dan we dachten, kunnen we hem vervangen."

De middenvelder van het Duitse HSV was zelf optimistisch. Hij hoopt er een beetje op dat hij donderdag in de oefenwedstrijd van Nederland tegen Mexico al wat minuten kan maken. "Als ik me woensdag heel goed voel, kan dat misschien. Ik ben er echt van overtuigd dat ik het WK ga halen en op tijd helemaal fit ben. Nu heb ik gewoon wat last van de plaats waar de schroef in mijn enkel heeft gezeten. Mijn enkel kan het nu blijkbaar nog niet aan als er een bal op komt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen