Nieuw stadion Cambuur: "Middelpunt sportieve groei"

20 juni 2017, 13:31

In Leeuwarden heeft plaatselijke trots SC Cambuur dinsdagochtend haar definitieve plannen bekendgemaakt voor de bouw van een nieuw stadion. Het Cambuurstadion moet het middelpunt worden van een sportieve, commerciële en maatschappelijke groei, zo liet men weten op een persconferentie.

"De afgelopen maanden is er een stadionadviescommissie , met daarin supporters uit alle geledingen, actief geweest om te bepalen aan welke eisen het nieuwe stadion moet voldoen", valt er op de officiële site van de Leeuwarder voetbalclub te lezen. "Het belangrijkste thema hierbij was hoe we de ziel en het Cambuur-gevoel van het oude stadion meenemen naar ons nieuwe onderkomen. Met steile, losse tribunes die doorlopen tot het veld, een gedeelte staanplekken op Noord, hoge karakteristieke lichtmasten en een fraai supportershome is de basis daarvoor in ieder geval gelegd."

Het bouwplan is goedgekeurd door de burgemeester en de wethouders van Leeuwarden en zal op korte termijn worden voorgedragen aan de gemeenteraad.

Foto: SC Cambuur

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen