Van Breukelen vertrekt als technisch directeur KNVB

20 juni 2017, 15:16

Hans van Breukelen vertrekt als technisch directeur van de KNVB. Per 1 augustus legt hij zijn taken neer. Daarmee was hij iets langer dan een jaar in dienst als technische man van de bond. De KNVB heeft het vertrek bevestigd. 

De oud-doelman zegt met een goed gevoel te vertrekken. "Omdat ik weet dat ik er alles aan gedaan heb om onze doelstellingen te realiseren", zegt Van Breukelen in een persbericht van de KNVB. "Maar ik blijf zelfkritisch. Het is mij onvoldoende gelukt om mijn - en onze - ambities waar te maken. Daaruit trek ik mijn conclusies. Ik wens de KNVB verder alle goeds en blijf hopen op een Nederlands elftal op het aankomende WK en een succesvol WEURO voor de vrouwen. Ik geloof in de kracht van ons voetbal en dat blijft zo."

Binnen de bond wordt het besluit van Van Breukelen gerespecteerd. "Het is jammer, maar we gaan op een goede manier uit elkaar", aldus Jean-Paul Decossaux namens de directies amateur- en betaald voetbal. "Hans heeft als technisch directeur het nodige in gang gezet binnen de bond en het voetbal, daar zijn wij hem dankbaar voor."

Eerst wil de KNVB nieuwe commissarissen en een directeur betaald voetbal aanstellen alvorens de nieuwe technisch directeur te benoemen. Van Breukelen blijft tot 1 augustus verantwoordelijk voor alle voetbalzaken binnen de KNVB.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen