Mexico komt slechte start te boven tegen Nieuw-Zeeland

21 juni 2017, 22:01   Bijgewerkt: 21 juni 2017, 23:07

Even leek een stunt in de maak in Groep A van de Confederations Cup, maar Mexico was woensdagavond in de groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland net op tijd bij de les. De Noord-Amerikanen kwamen tegen Nieuw-Zeeland nog wel op achterstand, maar stapten uiteindelijk toch met een 2-1 overwinning van de grasmat.

Nieuw-Zeeland verloor het eerste groepsduel al van Rusland, maar begon uitstekend tegen Mexico. De Noord-Amerikanen maakten in de eerste helft een ongeïnspireerde indruk en daar profiteerde Nieuw-Zeeland van. Aanvoerder Chris Wood knalde na 42 minuten de 0-1 tegen de touwen en zorgde daarmee voor een verrassende 0-1 ruststand.

Een stunt leek zodoende in de maak, maar Mexico stelde in de tweede helft orde op zaken. Tien minuten na de pauze maakt Raul Jimenez gelijk, Oribe Peralta zorgde in de 73ste minuut na een goede aanval voor de 2-1. In een sensationele slotfase, waarbij het duel door het kijken naar de videobeelden nog minutenlang onderbroken werd, probeerde Nieuw-Zeeland nog de 2-2 te maken, maar Mexico hield stand. PEC Zwolle-speler Ryan Thomas raakte namens De Kiwi's zelfs nog de lat. 

Mexico staat daardoor nu net als Portugal op vier punten in de groep. Het heeft daardoor aan een gelijkspel tegen Rusland voldoende om de volgende ronde te bereiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen