Opmerkelijk: China onder 20 mogelijk in Regionalliga

22 juni 2017, 08:26

Het Chinese voetbal breidt zich al een tijdje als een olievlek uit in de wereld en dat is volgend jaar wellicht ook nadrukkelijk in Duitsland te zien. Het nationale elftal van China voor spelers onder de twintig jaar lijkt volgend seizoen namelijk in de Regionalliga Südwest in te stromen. Dat is het vierde niveau van Duitsland.

Kicker en Blid melden dat China onder 20 opmerkelijk genoeg een goede kans maakt om in de Regionalliga terecht te komen. De Aziaten zijn in verregaande onderhandelingen met de Duitse voetbalbond. Voor de huidige clubs uit Regionalliga Südwest staat er bij goedkeuring een geldbedrag van 15.000 euro tegenover.

De organisatie van de Regionalliga Südwest heeft gesproken met de clubs over het toch wel bizarre idee. "Ze zijn er positief over", zegt Ronny Zimmermann, vicevoorzitter bij de DFB en voorzitter van de aandeelhouders vergadering voor de competitie waar de Chinezen mogelijk instromen. "De samenwerking met China is bekend. We moeten afwachten of het idee uitgevoerd zal worden."

Christopher Fiori, directeur van Kickers Offenbach, staat in ieder geval niet onwelwillend tegenover de situatie. "Ik zie ook goede marketingmogelijkheden", zegt hij tegen Kicker. Hij is de directeur van één van de negentien Regionalliga-clubs. Omdat er ruimte is voor twintig deelnemers, heeft China onder 20 interesse.

Het plan lijkt op 5 juli officieel gepresenteerd te worden, onder toeziend oog van de Chinese president Xi Jinping.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen