Younes prijst 'ongelofelijke' Bosz: "Hij moet de tijd krijgen"

22 juni 2017, 11:59

Amin Younes vindt dat Borussia Dortmund een goede zet heeft gedaan door Peter Bosz voor de groep te zetten. De Duitse vleugelaanvaller werkte afgelopen seizoen uiterst prettig samen met de coach en denkt dat zijn oud-trainer het in zich heeft om te slagen bij de topclub uit zijn vaderland. Dan moet hij wel de tijd krijgen, vindt Younes.

In gesprek met het Duitse Kicker spreekt Younes vol lof over Bosz. "Hij was een ongelooflijk goede coach voor mij. Hij heeft uitzonderlijke kwaliteiten, vooral op het gebied van het vinden van de juiste woorden voor het team. Hij zoekt de dialoog met de spelers", aldus Younes. De linksbuiten noemt Bosz 'een zeer vriendelijke en goed opgevoede man, die veel waarde aan beleefdheid hecht'.

Younes, momenteel met Duitsland aanwezig op de Confederations Cup in Rusland, hoopt dat Bosz niet te snel afgerekend zal worden bij Dortmund als de resultaten nog even niet meezitten. "Ik hoop dat hij een beetje de tijd krijgt. Zijn hoge manier van drukzetten is natuurlijk riskant en dat moet met honderd procent gedaan worden, anders komt alles open te liggen", aldus Younes. Vorig seizoen had Bosz met Ajax even de tijd nodig om zijn filosofie en speelwijze over te brengen, maar werd uiteindelijk met sprankelend voetbal de Europa League-finale bereikt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen