Celtic zonder fans naar eventueel bezoek aan Linfield

24 juni 2017, 12:49

Mocht Celtic in de tweede voorronde van de Champions League daadwerkelijk te maken krijgen met Linfield, dan neemt het geen supporters mee naar de ontmoeting in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Een tweeluik tussen Celtic en Linfield, dat in de eerste voorronde nog wel moet winnen van SP La Fiorita uit San Marino, zou om politieke redenen beladen zijn.

Linfield staat bekend om haar protestantse aanhang, Celtic juist om haar katholieke. Er zouden aanwijzingen zijn die duiden op ongeregeldheden, waarop de Schotse club in overleg met de autoriteiten heeft besloten geen risico's te nemen en haar supporters thuis te laten voor de uitwedstrijd.

Als Linfield zich plaatst voor de tweede kwalificatieronde, dan speelt het eerst thuis op 11 of 12 juli. Die laatste dag is het hoogtepunt van de jaarlijkse oranjemarsen, die regelmatig uitdraaien op ongeregeldheden. Om die reden heeft de UEFA een eventuele wedstrijd tussen Linfield en Celtic in Belfast vastgesteld op 14 juli, de return is op 18 of 19 juli in Schotland.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen