EK onder 21 jaar: Italië en Duitsland bereiken halve finale

24 juni 2017, 22:37

Italië onder 21 jaar heeft de halve finale van het EK gehaald. De Italianen wonnen zaterdagavond zelf met 1-0 van Duitsland en zagen Tsjechië onderuit gaan tegen Denemarken (2-4). Duitsland gaat als beste nummer twee ook naar de knock-outfase.

De Azzurri moesten zelf winnen, maar waren ook afhankelijk van het resultaat van Tsjechië. De Tsjechen gooiden hun eigen glazen in tegen het reeds uitgeschakelde Denemarken. Tsjechië, met Ajacied Vaclav Cerny in de basis, maakte tot twee keer toe een achterstand ongedaan maar moest zich na de 2-3 van Kenneth Zohore - hij scoorde twee keer - overgeven. In blessuretijd viel ook nog de 2-4. Oud-Ajacied Luca Andersen was verantwoordelijk voor het eerste Deense doelpunt.

Dankzij het resultaat in Krakow, kon Italië bij winst de groepswinst pakken. Dat lukte door de goal van Federico Bernardeschi (foto). Hij profiteerde in de eerste helft van een fout in de Duitse defensie. Door een beter onderling resultaat is Italië winnaar van groep C. Duitsland, dat de eerste twee wedstrijden won, meldt zich als beste nummer twee ook bij de laatste vier. Die Mannschaft heeft een beter doelsaldo dan de nummers twee uit de andere poules, Portugal en Slowakije.

Duitsland treft dinsdag Engeland, Italië speelt de kraker tegen favoriet Spanje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen