Vitesse huurt met rechtsback opnieuw speler van Chelsea

25 juni 2017, 18:31

Vitesse heeft de derde versterking van het nog te beginnen seizoen binnen. De Arnhemmers huren Fankaty Dabo komend seizoen van Chelsea. De 21-jarige rechtsback sluit zondag meteen aan bij de eerste training van zijn nieuwe club. Bij de bekerwinnaar stond op de rechtsbackpositie een vacature open.

"Met het vertrek van zowel Kevin Diks als Kelvin Leerdam was het duidelijk dat er iets moest gebeuren op de rechtsbackpositie", zegt technisch directeur Mo Allach op de website van Vitesse. "We hebben Fankaty meerdere malen aan het werk gezien. Door zijn manier van spelen wekte hij onze interesse. Het is prettig dat Fankaty al vanaf het begin van de voorbereidingsperiode aan kan sluiten bij het eerste elftal."

Alleen enkele formaliteiten scheiden Dabo van zijn overgang. De meervoudig jeugdinternational van Engeland, wiens roots in Sierra Leone ligt, doorliep de hele jeugdopleiding van Cheslea. De Londenaren verhuurden hem het laatste half jaar aan Swindon Town uit de League One.

"Ik heb met onder meer Lewis Baker en Izzy Brown gesproken over Vitesse. Ik kijk er naar uit de selectie en staf te leren kennen en zo snel mogelijk geïntegreerd te raken in de groep. Ik ben er klaar voor en ben hoopvol voor een mooi nieuw seizoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen