Utrecht behoudt vertrouwen in 'inspiratiebron' Braafheid

26 juni 2017, 12:47

Edson Braafheid beleefde een jaar om snel te vergeten bij FC Utrecht, waar de 34-jarige verdediger ook nog eens een aflopend contract had. Toch krijgt de routinier een herkansing: de Domstedelingen hebben zijn verbintenis met één seizoen verlengd, zo is officieel bevestigd.

Braafheid werd afgelopen jaar geplaagd door een spelende achillespeesblessure, waardoor hij het hele seizoen bijna niet in actie kon komen. Aan het einde van de jaargang kwam de verdediger terug van zijn blessureleed, maar een prominente rol in het elftal speelde de voormalig WK-finalist niet. Vorig jaar zomer keerde Braafheid terug in Utrecht na periodes bij FC Twente, Bayern München, Celtic, 1899 Hoffenheim en Lazio Roma. In het verleden speelde de verdediger 82 officiële duels voor Utrecht, waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Technisch manager en coach Erik ten Hag vindt het een goede zaak dat Braafheid voor de club behouden is. "Edson heeft, zoals zo vaak in zijn loopbaan, laten zien over de juiste mentaliteit te beschikken om op dit niveau te acteren. Ondanks zijn ernstige blessure vorig seizoen liet hij zich niet uit het veld slaan en kon hij aan het einde van het seizoen nog een wezenlijke bijdrage leveren aan ons seizoen. Door zijn houding is hij een inspiratie geweest voor de andere spelers, op het veld en in de kleedkamer", stelt Ten Hag op de clubwebsite.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen