Pollersbeck door spiekbriefje de held van Jong Duitsland

28 juni 2017, 08:40

Julian Pollersbeck werd kort voor het jeugd-EK in Polen benoemd tot eerste keeper van Duitsland en dit besluit heeft zijn vruchten afgeworpen. De 21-jarige doelman van Hamburger SV was dinsdagavond de held in de halve finale tegen Engeland. In een spannende penaltyreeks was hij goud waard, waardoor de Duitsers aan het langste einde trokken. Pollersbeck had in deze serie een geheim.

De Duitse sluitpost had namelijk een spiekbriefje in zijn kous zitten, die hij raadpleegde om te kijken in welke hoek de Engelse spelers vermoedelijk zouden schieten. "Ik had een stukje papier bij me en dat hielp me", zegt Pollersbeck tegen Bild over zijn heldenrol. "Of het moest gewoon zo zijn. Uiteindelijk maak je zelf de keuzes, die hangen toch af van de situatie. Het is prachtig dat we gewonnen hebben", glimlacht de jonge goalie. "Of ik de held ben? Zo zou ik het niet zeggen. Als keeper heb ik nou eenmaal de taak om de ballen tegen te houden", aldus Pollersbeck, die de pingels van Tammy Abraham en Nathan Redmond met zijn spiekbriefje wist te keren. In het verleden gebruikten onder meer Hans van Breukelen, Jens Lehmann en Sergio Romero ook dat hulpmiddel.

Keeperstrainer Klaus Thomforde werd ook gevraagd naar het spiekbriefje. "We bereiden ons zorgvuldig voor op zulke situaties. Dit is niet alleen onze prestatie, maar ook die van onze analisten. Maar Julian verdient het grootste compliment. Dit is een geweldige prestatie van hem, aldus Thomforde. Coach Stefan Kuntz reageerde ook. "Ik weet niet of hij zich aan het lijstje heeft gehouden. Ik denk het wel, maar ik denk ook dat hij de hoek koos waar hij een goed gevoel bij had."

Ploeggenoot Max Meyer is duidelijk: "Polderbeck heeft ons gered."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen