Matavz naar Vitesse: "Grootste successen in Nederland"

29 juni 2017, 19:40

Tim Matavz keert terug naar Nederland. De oud-speler van FC Groningen en PSV heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij Vitesse. Daarmee heeft de club uit Arnhem de opvolger voor de vertrokken Ricky van Wolfswinkel binnen.

Matavz komt over van FC Augsburg, waar hij nog in het bezit was van een contract tot medio 2019. De afgelopen seizoenen kwam hij op huurbasis uit voor Genoa CFC en 1. FC Nürnberg. De 28-jarige spits onderging donderdag de medische keuring bij Vitesse en tekende daarna zijn contract. "Met Tim halen we een ervaren spits in huis. Hij heeft in verschillende competities en op internationaal niveau gespeeld. Het kenmerkt zijn wil en drive dat hij terugkeert naar de Eredivisie", aldus technisch directeur Mo Allach.

Matavz kijkt er naar uit om weer in Nederland aan de slag te gaan. "Mijn grootste successen heb ik in Nederland beleefd. Daarom ben ik blij dat ik nu weer de kans krijg om mijn kwaliteiten hier te laten zien. Ik wil dolgraag deel uitmaken van Vitesse. Ik sta te poppelen om aan te sluiten bij de groep", zegt hij op de clubwebsite.

Daarmee is Matavz de vierde aankoop van Vitesse deze zomer. Eerder werden Thomas Bruns, Thulani Serero en Fankaty Dabo al gehaald.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen