Officieel: Amrabat tekent voor vier jaar bij Feyenoord

30 juni 2017, 12:09

Het is officieel: Sofyan Amrabat maakt van FC Utrecht de sprong naar Feyenoord. De 20-jarige middenvelder heeft vrijdag een contract voor vier seizoenen getekend bij de regerend kampioen van Nederland. Zowel Feyenoord als Utrecht heeft de transfer wereldkundig gemaakt.

Amrabat voegde zich in de zomer van 2007 in de jeugdopleiding van Utrecht en bleek tien jaar later onhoudbaar voor de club uit de Domstad. De tweevoudig international van Marokko beleefde een uitstekend seizoen bij de winnaar van de play-offs om Europees voetbal, met één doelpunt en zeven assists in 38 optredens.

"Sofyan heeft afgelopen seizoen zijn kans in het eerste elftal gepakt en zich vervolgens in rap tempo doorontwikkeld", reageert Erik ten Hag, hoofdcoach en technisch manager bij Utrecht, op de clubwebsite. "Zijn debuut in de nationale ploeg van Marokko was een kroon op het werk. De stap naar Feyenoord ziet Sofyan als een goede volgende in zijn loopbaan. Ik heb er vertrouwen in dat hij slaagt in zijn missie in De Kuip en we kunnen er bij FC Utrecht trots op zijn dat we andermaal laten zien dat we talenten ontwikkelen voor de nationale en internationale top."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen