Preview finale: Chileense routine of Duitse jeugd?

2 juli 2017, 13:14

Voor verschillende Nederlandse clubs is de voorbereiding op het seizoen 2017/2018 al begonnen, maar internationaal gezien komt de voetbaljaargang 2016/2017 pas vanavond (zondag) ten einde. In het Krestovsky Stadion in St. Petersburg binden Chili en Duitsland de strijd aan in de finale van de Confederations Cup. Gaan de Chilenen voor het derde jaar op rij een prijs pakken, of wint het jonge Duitsland?

Jarenlang was Chili een bescheiden speler in het mondiale voetbal. Natuurlijk, op het WK 1962 in eigen land en op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney veroverde het brons en op de Copa América was het vier keer runner-up, maar tot twee jaar geleden slaagde het er nooit in de hoofdprijs te pakken. Sindsdien gaat het echter hard, met in zowel 2015 als 2016 de winst van de Copa América.

Kennismaking op WK 2014

In de jaren daarop zette Chili het hebben van talent om in eremetaal. In 2015 werd voor eigen publiek voor de eerste keer in de geschiedenis de Copa América gewonnen, door in de finale na penalty's af te rekenen met Argentinië. Een jaar later was het weer raak op de Zuid-Amerikaanse titelstrijd, die in de Verenigde Staten haar honderdste verjaardag vierde. Opnieuw werd Argentinië in de eindstrijd na strafschoppen verslagen. Eerder in het toernooi had Chili grote indruk gemaakt met een 7-0 overwinning op Mexico.

Chileense routiniers

In het begin van het meest recente treffen met de Duitsers had Chili het betere van het spel. Dat resulteerde al in de zesde minuut in de 1-0 voor La Roja via Sánchez. De Duitsers kwamen vlak voor rust langszij door toedoen van Lars Stindl. De aanvaller van Borussia Mönchengladbach is één van de nieuwelingen in de Duitse selectie. Bondscoach Joachim Löw gunde spelers als Manuel Neuer, Jérôme Boateng, Mats Hummels, Thomas Müller en Mesut Özil rust voor de Confederations Cup en opteerde voor de jeugd, een keuze die vooralsnog niet verkeerd uitpakt.

Onervaren Duitsers

Als we de statistieken van beide landen op dit toernooi naast elkaar leggen, dan valt op dat Chili tegenover de elf goals van Duitsland slechts vier treffers zet. Qua totale schoten geeft de Zuid-Amerikaans kampioen echter niet heel veel toe op de viervoudig wereldkampioen: 55 om 58. Met 25 om 17 stuks schoten de Duitsers wel ruim vaker op doel dan de Chilenen, die op hun beurt over het hele toernooi meer balbezit hadden: 55 om 50 procent. We lijken ons dus te kunnen gaan opmaken voor een finale tussen twee teams met aanvallende intenties.

Strijd om brons

De aftrap van Chili - Duitsland is om 20.00 uur Nederlandse tijd. Zes uur eerder, 14.00 uur, beginnen Portugal en Mexico aan hun strijd om het brons. De Europees kampioen moet het in dat duel stellen zonder Cristiano Ronaldo. De vedette is huiswaarts gekeerd voor de geboorte van zijn tweeling.

[photo,107227,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen