Uitgerekend penalty bezorgt Portugal bronzen plak

2 juli 2017, 16:41   Bijgewerkt: 2 juli 2017, 16:54

Lange tijd zag het er niet naar uit, maar Portugal heeft de strijd om de bronzen medaille op de Confederations Cup in Rusland gewonnen. De Europees kampioen was zondag in de Otkrytiye Arena in Moskou in het duel om de derde plek na verlenging te sterk voor Mexico. Het werd 2-1.

Portugal maakte uitgerekend met een strafschop het verschil. De ploeg van bondscoach Fernando Santos was de laatste tijd maar weinig succesvol geweest vanaf elf meter. Het verloor eerder deze week in de halve finale na penalty's van Chili. De Chileense keeper Claudio Bravo keerde alle drie de strafschoppen van de Portugezen, die daardoor werden veroordeeld tot de troostfinale. Daarin was Mexico de tegenstander.

Aanvankelijk leek de penaltyvloek Portugal nog te achtervolgen in Moskou. André Silva mocht in de zeventiende minuut namens de Zuid-Europeanen aanleggen vanaf elf meter, maar zag zijn inzet worden gestopt door doelman Guillermo Ochoa. Silva had de strafschop zelf verdiend, nadat Rafael Márquez een overtreding op hem had gemaakt. Scheidsrechter Fahad Al Mirdasi legde de bal wel pas op de stip nadat hij zijn collega in de videowagen had geraadpleegd.

Mede door de gemiste penalty van Silva bleef het in de eerste helft 0-0. Negen minuten na de pauze kwamen de Mexicanen, bij wie PSV'er Andrés Guardado in de basis stond en zijn nieuwe clubgenoot Hirving Lozano inviel, op voorsprong. De Portugese verdediger Neto tikte het leder in eigen doel, na een lage voorzet van Javier Hernandez.

Portugal kreeg daarna meerdere kansen om gelijk te maken, maar Mexico leek het brons mee naar huis te gaan nemen. In de eerste minuut van de extra tijd maakte Pepe er dan toch 1-1 van. De verdediger werkte de bal met een karatetrap in het doel na een voorzet van Ricardo Quaresma en zorgde daarmee voor een verlenging.

In het eerste bedrijf van de verlenging kreeg Portugal opnieuw een strafschop en ditmaal was het wel raak. Invaller Adrien Silva schoot binnen en zette de vloek daarmee om in brons, want ondanks een Mexicaans offensief in de slotfase bleef het bij 2-1. Beide landen eindigden met tien man: Nélson Semedo (Portugal) en Raúl Jiménez (Mexico) kregen in de tweede helft van de verlenging allebei hun tweede gele kaart.

De strijd om het goud tussen Duitsland en Chili begint vanavond om 20.00 uur Nederlandse tijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen