Droomseizoen nog niet voorbij voor Van Bommel

Ger
31 mei 2006, 08:45

Met een fantastisch debuutjaar bij Barcelona achter de rug hoopt Mark van Bommel deze zomer ook bij Oranje te oogsten. De middenvelder blaakt van het zelfvertrouwen na het binnenslepen van de Champions League en de landstitel. "We hebben nog enkele dagen om hard door te werken", aldus Van Bommel tegen FCUpdate.nl.

Tegen Kameroen demonstreerde de 29-jarige Van Bommel zaterdag opnieuw zijn goede vorm. Het jaar in Barcelona heeft het spel van de middenvelder zichtbaar meer inhoud gegeven. Lange tijd werd hij genegeerd door bondscoach Marco van Basten, maar met het WK voor de deur lonkt nu zelfs een basisplaats in Oranje. Van Bommel krijgt daardoor de kans om in Duitsland de absolute kroon op zijn droomseizoen te zetten.

Dat Van Bommel nu bij de Oranje-selectie zit, was lange tijd allesbehalve vanzelfsprekend. Hij werd maandenlang over het hoofd gezien door bondscoach Van Basten en moest via zijn spel in Barcelona een terugkeer afdwingen. "Ik ben nooit in paniek geraakt en heb geluisterd naar de wijze woorden van Rijkaard en Ten Cate", aldus de middenvelder die na afwezigheid van negen maanden in maart weer voor het Nederlands elftal werd opgeroepen. "Die verzekerden mij dat het allemaal wel goed zou komen wanneer ik belangrijk zou worden voor Barcelona. Daar hebben ze gelukkig gelijk in gekregen. Ik sta nu voor mijn eerste grote eindronde." 

Na het meest succesvolle seizoen uit zijn loopbaan kan Van Bommel goed leven met de kritiek die hij vorig jaar zomer van Van Basten kreeg. "Hij vond me aanvallend goed maar verdedigend moest het allemaal beter. Ik moest meer in dienst van het elftal spelen. Dat leerde ik gelukkig bij Barcelona ook. Ronaldinho, Eto'o of Messi moeten daar snel de bal krijgen. Dan komt het meestal wel goed. Ik moet dan vooral niet in de weg lopen."

In het eerste oefenduel in de aanloop naar het WK stond Van Bommel vanaf het begin binnen de lijnen. Tegen een fel Kameroen liet hij een solide indruk achter. "Het ging prima. Ik slaagde er tegen Kameroen in om de aanval te ondersteunen en druk te houden op de tegenstander. Van daaruit kun je de controle over de wedstrijd houden. Vooral de samenwerking met Phillip (Cocu, red.) loopt goed. Ik heb vorig seizoen natuurlijk met Phillip bij PSV gespeeld en daardoor weten we precies wat we aan elkaar hebben. Dat is wel prettig."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen